Виконком уникнув розгляду проектів рішень, підписаних   в. о. головного архітектора...

18.10.2013 16:35 РАТУША

...який наразі перебуває під слідством.

Виконком у середу розглянув низку робочих питань і заслухав інформаційні звіти. Так, зокрема, за темпами соціально-економічного розвитку Ужгород на 4-му місці в області серед 18 міст і районів, що значно краще, ніж було торік, і посідає перші місця за низкою інших показників.

Члени виконкому схвалили рішення про цілодобову торгівлю аптеки на Собранецькій, 124, дозволили перепланування кількох квартир, відчуження й набуття майна тощо. Було схвалено Програму фінансування видатків житлово-комунальних послуг почесним громадянам м. Ужгорода та делегатам І з’їзду Народних комітетів Закарпатської України на 2014 рік.

Фінансування програми збільшено на 40 тис. грн., до 140 тис. грн. З огляду на те, що в місті мешкає 26 почесних громадян та делегатів І з’їзду НКЗУ, на кожного з них припадає близько 4 тис. грн. на рік. Відтак рішення винесуть на розгляд наступної сесії. Проекти рішень, підписані в. о. головного архітектора, якого днями затримали правоохоронці, члени виконкому розглядати не стали.

УЖГОРОДЦІВ УБЕЗПЕЧАТЬ ВІД ТРАГЕДІЙ, ПОДІБНИХ ЛЬВІВСЬКІЙ: ЛЮКИ ЗАКРИЮТЬ

Минулого тижня у Львові після падіння в каналізацію загинула дитина. Задля убезпечення ужгородців від подібного міський голова Віктор Погорєлов видав розпорядження позакривати в місті всі каналізаційні люки та ями зливної каналізації. Тож муніципальні служби зобов’язані провести інвентаризацію всіх міських комунікацій, з’ясувати місця відкритих люків і колодязів.

За термін визначено тиждень, до 25 жовтня керівники всіх служб мають подати звіти. За словами Віктора Погорєлова, деякі керівники не знають схем розміщення своїх комунікацій. Тож мер готовий звертатися до прокурора з вимогою притягати таких нехлюїв до відповідальності, викликати їх «на килим» на виконком тощо, а мешканців проситимуть повідомляти про місця, де є відкриті люки. Департамент міського господарства зобов’язано «забезпечити обов’язкову присутність» на кожному розкопуванні при веденні земляних робіт.

ГАЛА-КОНЦЕРТІВ НА ПЛ. ТЕАТРАЛЬНІЙ НЕ БУДЕ, А ЯЛИНКУ ПЕРЕНЕСУТЬ НА ПЛ. ПЕТЕФІ

Як з’ясувалося, до мерії звернулися 80 ужгородців, які мешкають на пл. Театральній і вул. Волошина, з проханням перенести місце проведення масових заходів, скажімо, на пл. Поштову чи до драмтеатру, де немає житла. Після обговорення виконком вирішив заборонити проведення на пл. Театральній таких масових заходів, як гала-концерти. Також стало відомо, що новорічну ялинку перенесуть на пл. Петефі.

ЗА НЕСПЛАТУ І ПОРУШЕННЯ ДЕЯКІ РЕКЛАМОНОСІЇ В УЖГОРОДІ ДЕМОНТУЮТЬ

Згідно з ухваленим рішенням, до 1 листопада муніципальною поліцією спільно з працівниками Департаменту міського господарства проведуть демонтаж рекламних щитів на пл. Кирила і Мефодія (біля «Космоплюс»), брандмауерів на фасаді будинку № 2 на пр. Свободи (поблизу 16-типоверхівки, 5 шт.), щита на опорі пішохідного мосту з боку театру ляльок розміром 3 м х 3 м. Причиною є несплата за користування або порушення правил встановлення рекламоносіїв.

ДИСЦИПЛІНУ ПОКРАЩАТЬ СЕМІНАРИ-ТРЕНІНГИ

Одне з питань порядку денного стосувалося виконавчої дисципліни. Так, за 9 місяців надійшов 241 запит. Міський голова закликав серйозно ставитися до цього: «Люди звертаються — маєте відповідати і підходити по-людськи. Якщо не можете відповісти одразу, пишіть проміжну відповідь, щоб людина знала, що її питанням займаються». А за порушення термінів розгляду звернень громадян мер пообіцяв виносити догани. Вже наступного місяця на семінарах-тренінгах працівників виконкому будуть учити, як ефективно працювати з інформаційними запитами та зверненнями. До речі, Ужгород виявився серед міст, мешканці якого звертаються найчастіше.

З огляду на корупційний скандал з в. о. головного архітектора Самсоновим (який нині перебуває у відпустці й під слідством) Віктор Погорєлов вважає за потрібне провести також семінар із протидії корупції, він теж планується на наступний місяць.

З ПОНЕДІЛКА — ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ. ПОДАЧА ТЕПЛА — ЗА ДОЦІЛЬНІСТЮ

Минулого тижня тепло подали в медичні заклади через похолодання, потім температура піднялася до 11—16 градусів. У місті, як відомо, вже немає централізованого теплопостачання, житловий сектор гріється індивідуально, а Ужгород економить на цьому 40 млн. кубометрів газу за рік.

Міський голова каже, що радіє тому, що місто і Закарпаття, як інші, не боргують НАК «Нафтогаз». Він особисто моніторив температурний режим у загальноосвітніх закладах міста, але ніде нижче +17 наразі немає, крім циганської школи, де, втім, діти почуваються цілком комфортно й самі скидають зайвий одяг.

Тому ухвалили «соломонове рішення»: школи й дитсадки опалювальний сезон офіційно розпочинають із понеділка 21 жовтня. Однак із метою раціонального використання коштів, якщо серед­ньодобова температура перевищуватиме +8, закладам рекомендовано опалення не вмикати.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат