Передсвяткова сесія: зима буде з сіллю, місто з цвинтарями, забудовники без дозволів

27.09.2013 13:00 РАТУША

Сесія Ужгородської міської ради минулої п’ятниці розпочалася у присутності мешканців «нового» району, які впродовж двох тижнів перед тим відстоювали зелену зону на Достоєвського, 2а.

Відтак депутати окремо проголосували про скасування рішення, згідно з яким проводився аукціон із продажу земельної ділянки на вул. Годинки — вул. Достоєвського, про надання дозволу на проведення земельних робіт, а також про скасування дозволу на відведення земельної ділянки. Депутати також ухвалили рішення щодо надання під забудову іншої рівноцінної ділянки.

Практично одностайне «за» від депутатів присутні на сесії мешканці «бунтівних» будинків зустрічали схвальними оплесками.

Під час засідання міський голова Віктор Погорєлов повідомив про те, що фракція ПР у міській раді поповнилася двома депутатами. Це депутати Василь Гомонай та Василь Мильо.

Позитивно вирішені «цвинтарні» питання. Сесія погодила дозвіл на розроблення проекту для обслуговування кладовища на вул. Тимірязєва, затвердила план цвинтаря у всіх деталях. Роботи з його облаштування уже розпочалися. Іншим рішенням депутати надали дозвіл на відведення земельної ділянки близько 4 га у м-ні Шахта для облаштування кладовища часів Першої світової війни.

Як ми вже писали, з’ясувалося, що КШЕП потребує коштів для закупівлі 120 тонн соляної суміші на підсипання доріг і тротуарів під час зимової ожеледиці. Ці кошти було визначено на суму 150 тис. грн. і депутати дозволили виділити їх з міського бюджету. Тож є сподівання, що взимку ужгородці не ламатимуть ноги на обледенілих тротуарах.

Ще однією своєю ухвалою депутати стали на бік пересічних мешканців міста. Вони знову відмовили у забудові під’їзду на Корзо, 11. Попри те, що на попередній сесії депутати підтримали підприємця-забудовника, того ж дня міський голова Віктор Погорєлов наклав вето на рішення сесії.

Оскільки сесія проходила напередодні Дня міста, то традиційно висувалися претенденти на присвоєння звання «Почесний громадянин м. Ужгорода». Серед шести кандидатур «почесними ужгородцями» обрані І. Коршинський, В. Маринець, І. Бігунець, С. Ратушняк. Іншим своїм рішенням депутати нагородили 13 ужгородців Почесними відзнаками Ужгородської міської ради.

Дивіться також:
Публічна кадастрова карта України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат