Міський голова Ужгорода: Близько 10 підприємств-боржників міста зареєструвалися в місті вже з боргам

admin 16.09.2013 15:06 РАТУША

16 вересня в міській раді під   головуванням міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова відбулася комісія   із заборгованості по зарплаті працівникам та перед пенсійним фондом.

На комісію були запрошені керівники 19 підприємств, зокрема 12 через борги перед співробітниками і 7 – перед Пенсійним фондом.

Комісія з’ясувала, що впродовж трьох років ПАТ «Управління механізації будівництва», зареєстроване в Ужгороді, заборгувало працівникам 87,4 тис грн. зарплати. Мукачівський ПМК Облспоживспілки, також зареєстрований в обласному центрі, -- 168 тисяч, кооператив «Ізоліровщик» -- 25, 9 тисяч зарплати, ДП «Науково-дослідний інститут землеустрою» - 164,5 тис грн. ТОВ «Цетан +» переєреструвалося в Ужгород в 2012 році, принісши в облцентр 136,3 тис грн. боргу.

Члени комісії поставили питання про впровадження правових дій проти керівників цих підприємств за штучну бездіяльність у розрахунках.

«Борги тягнуться вже впродовж багатьох років. Незрозуміло, як може статистика тримати в активних підприємства, які боргують впродовж багатьох 9 років, коли в активах підприємств взагалі нічого немає? – прокоментував мер Віктор Погорєлов. – Значить, потрібні зміни в законодавстві щодо таких підприємств. Нині якщо акціонери не почали процедуру банкрутства, то підприємства не можна вивести в банкрути, хоча це баласт для економіки Ужгорода та Закарпаття загалом.

Ще більше дивує, коли непрацюючі підприємства перереєстровуються. З усіх боржників Ужгорода близько половина підприємств перереєструвалися в обласному центрі вже із заборгованістю. Міська рада фактично не має важелів впливу на них. Хто це їм дозволяє робити? Вважаю, питання треба піднімати на рівні податкової і забороняти боржникам перереєстрацію».

Прес-служба Ужгородського міськвиконкому
http://7dniv.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат