Оксана Лошак після скандалу повернулася в колишнє крісло?

13.09.2013 19:03 РАТУША

Крайові ЗМІ влітку минулого року поширили новину про те, що в Ужгороді затримали заступницю головного лікаря з лікувальної роботи міського перинатального центру Оксану Лошак на отриманні хабара в розмірі 1 тис. американських доларів, що було еквівалентне 7993 грн.

Як відомо з матеріалів судової справи, за це чиновниця пообіцяла «підібрати здорову дитину з числа новонароджених в Ужгородському міському перинатальному центрі, від яких після народження відмовилися батьки, та з використанням своїх зв’язків серед службових осіб в Ужгородській міській раді посприяти в оформленні документів, необхідних для всиновлення новонародженої дитини». Таким чином, «будучи обізнаною з огляду на своє службове становище про всіх новонароджених, яких після пологів матері покинули у перинатальному центрі, й маючи до них вільний доступ, вона підібрала здорового новонародженого хлопчика».

Однак Ужгородський міськрайонний суд від 20.05.2013 (головуючий суддя В. Домніцький, прокурор Р. Орсаг) звільнив О. Лошак від кримінальної відповідальності. Свою вину у скоєному підсудна визнала повністю й покаялася.

Суд застосував ст. 48 КК України, згідно з якою особа, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час розслідування або розгляду справи в суді внаслідок зміни обставин вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною. До того ж із часу вчинення злочину до розгляду справи судом відбулися зміни стосовно особи підсудної, а саме О. Лошак звільнена з займаної посади і не займає іншої посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. А це, на переконання суду, і свідчить про те, що О. Лошак перестала бути суспільно небезпечною особою і є підстави звільнити її від кримінальної відповідальності внаслідок зміни обставин.

Днями редакція газети отримала листа, в якому наші читачі повідомили новину: «О. Лошак знову працює начмедом у пологовому будинку і всім розповідає, що її виправдано. А насправді вона розкаялася і визнала вину». Редакція газети «РІО» звертається за компетентним роз’ясненням до прокурора м. Ужгорода І. Штефанюка, аби переконатися, наскільки ця інформація відповідає дійсності і як могло статися, що медика-посадовця після вчинених правопорушень повернули на попереднє місце роботи?

ТЕГИ : оксана лошак

Коментарі :


13.09.2013 20:15 Начмед

Ви краще поцікавтеся,хто її туди призначив. Без погодження (фактично призначення) із Міськрадою такі призначення не проходять! А хто у нас із заступників курує медицину?...


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат