Ужгород у ТОП-десятці найкращих в Україні міст для прогулянок

admin 24.07.2013 14:35 РАТУША

Автомобільний портал AutoTravel склав рейтинг найкращих міст для прогулянок в Україні. До списку увійшов також обласний центр Закарпаття – Ужгород.

Щоб увібрати та пізнати місто, необхідно добряче пішки обходити   його вулиці та дворики, торкаючись полущених дощем і часом стін та дверей, посидіти у його кав’ярнях, подихати солодким повітрям парків та алей. AutoTravel.ua розповідає про найцікавіші для піших прогулянок міста України.
Щодо Ужгороду, то автори рейтингу опублікували наступний нарис.
Серцем Закарпаття є чарівне місто Ужгород, котре розкинулося на берегах річки Уж. Ужгород є одним з найдавніших міст України, адже перша згадка про нього з’являється в угорській хроніці від 872 року. Найцікавішою пам’яткою міста є Ужгородський замок, зведений у 1384 році на високому пагорбі. Найцікавішими для прогулянок тут є вулички старого міста, а також набережні вулиці по обидва боки від Ужа – там на Алеї Сакур у травні зацвітають сотні дерев японської вишні.
Нещодавно на перилах пішохідного мосту, на площі Театральній та у інших місцях почали з’являтися невеличкі симпатичні скульптури архітектора Михайла Колодка (розміром не більше долоні), серед них можна зустріти зображення вояка Швейка, відомого композитора Ференца Ліста, маленького Миколайчика, корабель Carpathia та інші фігурки. Можете податися на прогулянку, поклавши за мету знайти їх всі.
У місті є де посмакувати смачним домашнім вином та неперевершеною закарпатською кухнею, а кава в Ужгороді, як одного разу писав відомий письменник Тарас Прохасько, найсмачніша в Україні.
Слід зазначити, окрім обласного центру Закарпаття, до рейтингу також увійшли Львів, Чернівці, Тернопіль, Одеса, Кам’янець-Подільський, Івано-Франківськ, Севастополь, Ялта та Київ.

Джерело:   Панорама Мукачева

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат