Військове кладовище   на Шахті реконструюють за проектом-переможцем конкурсу, а сквер біля ОДА догляд

14.06.2013 12:15 РАТУША

Ми вже повідомляли, що в Ужгороді вирішили відновити військовий цвинтар часів Першої світової війни, що розташований у мікрорайоні Шахта.

Під час засідання виконкому Ужгородської міської ради 12 червня дійшли висновку, що спершу слід провести конкурс на кращий проект реконструкції кладовища, для чого необхідно розробити правила, положення та умови. Наразі є робочий ескіз відновлення кладовища від одного з київських архітектурних бюро.

Перші кошти з державного бюджету на реконструкцію будуть виділені вже у вересні поточного року. Кожна з понад тисячі могил при цьому має бути позначена релігійним символом відповідно до конфесії похованого, для чого ще необхідно ідентифікувати всіх похованих.

ГО «Спілка чехословацьких легіонерів» вже провела розшукові роботи й має відповідні архівні дані стосовно захоронень. Присутній на виконкомі голова «Спілки чехословацьких легіонерів» висловитися так і не зміг, оскільки міський голова зауважив, що для цього йому потрібна... прес-конференція, бо на виконкомі, мовляв, питання можуть ставити тільки члени виконкому. Тоді для чого було запрошувати людину, безпосередньо причетну до справи і яка володіє ситуацією?

Зрештою виконком вирішив не тільки провести конкурс на кращий проект реконструкції військового цвинтаря, а й створити робочу групу у складі широкого кола фахівців. Конкурс оголосять уже невдовзі, наразі управління архітектури займеться розробленням правил, положень і вимог конкурсу.

З-поміж іншого на виконкомі йшлося і про «безгоспний» сквер біля будівлі Закарпатської ОДА, який тривалий час перебуває в занедбаному стані. Ухвалили — зі стану занепаду його витягатимуть зусиллями УжНУ, заклад має відновити й облагородити сквер і надалі утримуватиме його. За словами міського голови, з такою ініціативою до нього звернулися представники університету. За приклад дбайливого утримання він навів Ротарійський сквер, який доглядають ротарійці. Тож є сподівання, що й університет невдовзі вдихне у сквер біля ОДА ознаки цивілізованості.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат