Ужгород за забрудненістю повітря поряд із Запоріжжям, Макіївкою, Дніпропетровськом, Донецьком...

07.06.2013 17:12 РАТУША

За інформацією сайта fakty.ua, за 2012 рік найвищий рівень забруднення повітря, який оцінювався за комплексним індексом забруднення атмосфери (КІЗА), зафіксований у п’яти містах України —   Одесі, Горлівці, Армянську, Слов’янську й Дніпродзержинську.


А ось високий рівень забруднення відзначений у Києві, Красноперекопську, Маріуполі, Донецьку, Кривому Розі, Макіївці, Ужгороді, Рівному, Дніпропетровську, Дзержинську, Рубіжному, Єнакієві, Лисичанську, Херсоні, Сєверодонецьку, Запоріжжі, Краматорську, Миколаєві та Луцьку.

Порівняльна оцінка забрудненості повітря в Україні проводиться за комплексним індексом забруднення атмосфери — це безрозмірний показник, який враховує індекс забруднення повітря окремою домішкою та клас небезпеки забруднюючої речовини.

Виділяються чотири рівні забруднення: безпечний — якщо значення КІЗА не перевищують 5, підвищений — 5—7, високий — 8—13 і дуже високий — 14 і вище.

Україна в першому кварталі 2013 року скоротила викиди забруднюючих речовин у атмосферу на 6,65 % порівняно з аналогічним періодом 2012 року до
55 млн. 182,7 тис. тонн.

Зокрема, за цей період у атмосферу було викинуто 54 млн. 72,1 тис. тонн діоксиду вуглецю, що на 6,7 % нижче показника за аналогічний період минулого року. Викиди інших забруднюючих речовин у атмосферу в січні—березні скоротилися на 4,4   % — до 1 млн. 110,6 тис. тонн.

При цьому Україна продемонструвала зростання викидів тільки за метаном (належать до агресивних парникових газів) на 9, 2 % до 232, 9 тис. тонн, металами і їх з’єднаннями — на 1,6 % до 8,3 тис. тонн. У 2011 і 2012 роках спостерігалося зростання викидів забруднюючих речовин у атмосферу від стаціонарних джерел.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат