Передсесійний виконком: тераси, дороги, відеонагляд, фасади...

31.05.2013 17:01 РАТУША

На розгляд виконкому Ужгородської міської ради 29 травня виносилося 15 питань. Міський голова Віктор Погорєлов запропонував «докинути» ще питання фінансування діяльності Служби пасажирських перевезень на суму 70 тис. грн. , а також щодо проведення конкурсу на обслуговування міських зон відпочинку, які було визначено нещодавно. При цьому мер зауважив, що бажаючих і торік було зовсім мало, адже бізнес прямо залежить від погоди, тому невідомо, чи будуть такі взагалі.


На виконкомі розглянули пропозицію зобов’язати власників пересувних торгових точок укладати окремі договори на вивезення сміття з так званих терас, відтак рішення було ухвалене. Як зазначив прокурор Ужгорода Іван Штефанюк, уже розроблена нова форма прийому заявок щодо погодження розташування терас та пересувних торгових наметів і жодна заявка надалі не прийматиметься без укладеного окремого договору про вивезення сміття, а у відділі торгівлі міськради при оформленні роботи пересувного торгового обладнання і терас «рекомендуватимуть» укладати й окремі угоди на вивезення відходів сміттєзбиральним підприємством AVE.

Цього разу на виконкомі заслухали звіт чергового підприємства, ПАТ «Закарпатвтормет», що займається вивезенням вторинної сировини, а саме чорних металів. Головбух підприємства наголосила, що підприємство не має стосунку до кольорових металів, і запевнила, що підприємство залишило в роботі колишні принципи, тож кришки каналізаційних люків, як і дорожні знаки, від ромів не приймає. Підприємство, яке колись сплачувало до різних фондів 3—4 млн. грн., нині знизило рентабельність й у квітні, наприклад, зі 140 вагонів металобрухту, що вивезли з регіону, тільки 17 — це частка власне ПАТ «Закарпатвтормет». При цьому територія в 0, 85 га, за словами представниці підприємства, використовується повністю. Міський голова порадив для збереження підприємства розширити профіль діяльності, взяти участь у європейських грантах. Так, незаповненою нішею на ринку залишається, приміром, утилізація люмінесцентних ламп, збирання пластику, скла.
Стосовно прохання ПАТ «Закарпатвтормет» до мерії зробити дорогу на вул. Лаврищева, то міський голова був категоричним. Підприємство має самостійно організуватися й налагодити під’їзди, залучити до цього підприємства-сусіди, які користуються цією ж розбитою вщент дорогою, щоб спільно обладнати зливову каналізацію й вимостити нормальну дорогу. На балансі в міста 470 вулиць, нагадав міський голова. Допомога ж від міста полягатиме в іншому — мер дав розпорядження своєму першому заступникові зібрати керівників підприємств, що базуються на вул. Лаврищева, аби організувати ремонт дороги.

На виконкомі обговорили перспективу обладнання підприємств й установ міста камерами зовнішнього відеонагляду, що невдовзі стане обов’язковим на кожному підприємстві. Зовнішній відеонагляд має охоплювати вхід до підприємства, його фасад і прилеглу до нього територію.

Міський голова, крім іншого, запевнив, що скоро на в’їздах та виїздах із Ужгорода будуть встановлені ще 15 камер зовнішнього відеонагляду (наразі в місті працюють 32 камери зовнішнього та понад 400 камер внутрішнього відеонагляду). Прокурор міста зауважив про необхідність певної схеми монтажу відеокамер, щоб відеореєстація була закільцьована. Вже після виконкому міський голова продемонстрував ЗМІ «відеокартинки» з різних точок міста, де є камери зовнішнього спостереження, а також запевнив, що відеонагляд буде також на кінцевих зупинках громадського транспорту.

Члени виконкому не обійшли увагою вкрай важливе для міста і безпеки городян питання щодо ведення земельних робіт, адже пам’ятною є трагедія на вул. Анкудінова, коли стався прорив газогону й витік газу під час земельних робіт. Відомо, що приватники за такі роботи беруться легковажно, без дозволів і погоджень із Водоканалом, газовиками, енергомережами, зв’язківцями. Віктор Погорєлов повідомив, що комунальники невдовзі ремонтуватимуть кілька доріг, а тому спочатку мають повідомити про це всі служби, відповідальні за підземні комунікації. Щодо зауважень про необізнаність водіїв про те, на якій вулиці тривають земляні роботи і перекритий рух транспорту, прозвучали запевнення, що про це завчасно повідомляють через муніципальну газету.

Виконком погодився відшукати кошти на автономне опалення для кількох соціально незахищених ужгородських родин, а також зупинив увагу на питанні переведення квартир у нежитлове приміщення під бізнес. У місті чимало таких випадків, як, наприклад, на пл. Ш. Петефі, де зверху над магазином обвалюється штукатурка. Переводячи приміщення з житлового в нежитлове, приватники зобов’язані утримувати також фасад, балкон, під’їзд цього будинку, а не кивати в бік мерії, мовляв, це їхня справа. Також, на переконання влади, фасади будинків із приватизованими квартирами, зокрема, у історичній частині міста, їхній ремонт і оновлення цілковито лягають на плечі власників квартир і вони за них відповідальні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат