Чому пересуватися містом стає дедалі небезпечніше

12.04.2013 15:24 РАТУША

Ужгородці щодалі більше стривожені небезпекою, яка чатує на них просто на вулицях. Річ у тім, що на перехожих обвалюються шматки штукатурки з будівель, які невідомо коли востаннє ремонтували.

НЕБЕЗПЕКА ЗГОРИ

Так, днями тільки лічені секунди врятували від травмування чоловіка, який проходив по вул. Швабській мимо магазину, відомого в Ужгороді під назвою «Кристал» . Небезпечний уламок ліпнини звалився в нього за спиною, якби чоловік бодай трохи сповільнив крок, то, у кращому випадку, обмежився б розбитою головою і струсом мозку... Подібна небезпека чатує на пл. Петефі під будівлею, де нині розміщений магазин «Зіна», там звисаючі шматки штукатурки, здається, тільки чекають свого часу чи то пак на свою жертву...

Наприкінці минулого місяця «цеглопад» пройшов над парадним входом буд. 4. на вул. О. Довженка. Цеглина впала з висоти 12 метрів і навіть не розкололася, повідомляють мешканці. Поруч відкритий електрощит від вуличного ліхтаря. Очевидно, його деталі поцупили, щоб здати на металобрухт, як і масивну металеву конструкцію для очищення взуття, що була перед входом у під’їзд. Мешканці згадують, як за право «обслуговувати» територію їхнього будинку в судах «билися аж дві контори», а наразі їм просто небезпечно вийти з під’їзду. І йдеться, зауважте, про, здавалося б, «елітний» центр.

Небезпечним місцем в Ужгороді залишається територія біля ЗОШ № 11. Ми вже повідомляли про те, що тут часто не працюють світлофори, а водії ігнорують правила дорожнього руху і мало зважають на пішоходів-дітей. Додаткову небезпеку створює і міст, точніше, опори мосту з боку пішохідної частини — від них відпадають шматки штукатурки, якою можуть травмуватися, зокрема, учні ЗОШ № 11, а також будь-який перехожий. На жаль, елементарна безпека пересування Ужгородом залишається «особистою справою» ужгородців незалежно від того, діти це чи немічні старі люди.

МІСЬКИЙ «ФЕНОМЕН»: ЛІХТАРІ СВІТЯТЬ ВДЕНЬ І ГАСНУТЬ ВНОЧІ

Цього тижня наші читачі скаржилися на те, що хоча нове підприємство «Промтехобладнання» й обіцяло покращити вуличне освітлення на чималі кошти, близько 700 тис. грн., проте очікуваного покращення наразі не спостерігається. Бічні вулиці вже по кілька років у суцільній темряві, більшість вуличних ліхтарів у місті встановлені ще за радянських часів і відтоді капітально не ремонтувалися, тож не дивно, що окремі з них птахи облюбували під гнізда.

Натомість ПП «Промтехобладнання» звітує про відремонтоване вуличне освітлення на вулицях Заньковецької, Гойди, Кармелюка, завершення ремонтних робіт на пл. Б. Хмельницького, вул. Другетів, а до літа обіцяє відремонтувати ліхтарі на вулицях Гагаріна, Анкудінова й привокзальній площі. Роботи ускладнюються тим, що вуличні світильники зруйновані всередині й доводиться повністю міняти електрообладнання. Там, де достатньо було лишень замінити лампи, ліхтарі вже світять, запевняють на підприємстві. На жаль, досі немає чіткого пояснення такому ужгородському «феномену», як ліхтарі, що світять упродовж дня і гаснуть уночі.

Як ми вже повідомляли, згідно з графіком, ліхтарі в Ужгороді вмикаються о 19.00 (плюс-мінус 15 хв.) і вимикаються вранці о 6.00. Якщо ви помітили збій у роботі вуличних ліхтарів, мерія просить негайно звертатися до диспетчерської служби підприємства ПП «Промтехобладнання» телефонами 65-53-57 та 45-02-82.

Інше повідомлення від наших читачів на «гарячу лінію» стосувалося зведення будинку поблизу ЗОШ № 6 на проспекті Свободи. Люди стривожені: в них відібрали третину двору, викорчовують дерева і, як їм здається, цим «освоєння» їхнього колись зеленого двору не обмежиться.

Дедалі очевиднішим стає те, що міське середовище близьке до точки неповернення — через знищення архітектурної спадщини, руйнування і варварське освоєння зелених зон, міських комунікацій, доріг і тротуарів тощо. Тож якщо чиновники не хочуть змінити до цього своє ставлення, громаді слід брати ініціативу до своїх рук — об’єднуватися і діяти.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат