Міські депутати одним махом ухвалили понад 60 питань...

14.12.2012 16:54 РАТУША

...але не зуміли визначитися з кандидатурами секретаря ради й першого заступника мера.

На розгляд першого пленарного засідання 15-ї сесії Ужгородської міськради 7 грудня виносилося аж 91 питання (зокрема щодо секретаря ради і першого заступника мера) й, аби особливо не перетруджувати себе, 63 питання депутати ухвалили одним махом, «пакетно», без критичних зауважень. До того ж напередодні мер заявив, що секретар йому, мовляв, і не потрібен, а ще ужгородські «регіонали» пересварилися через майно та гроші Ужгорода, засідання фракції Партії регіонів закінчилося скандалом між ректором УжНУ Ващуком та мером Погорєловим, якого Ващук звинуватив у «несправедливому розподілі...».

Серед програм, ухвалених «автоматом» — програми розвитку бібліотек і бібліотечної справи, з підтримки малого і середнього бізнесу, розвитку туристичної галузі міста (передбачено витрати на проведення фестивалів, ярмарок та Дня міста на суму 200 тис. грн.). Ухвалено програму передачі гуртожитків у власність територіальної громади міста на 2013—2015 роки загальним кошторисом 819 тис. грн. (із міського бюджету передбачено 163,9 тис. грн., решту сплатять мешканці й попередні балансоутримувачі гуртожитків). Йдеться про об’єкти на вул. Можайського, 9а, Ужгородський поштамт, БК «Оберіг»; вул. Загорська, 12, АТ «Укртелеком»; вул. Загорська, 170, радгосп-завод «Ужгородський»; вул. Лисенка, 43, радгосп-завод «Великолазівський»; вул. Українська, 18, БК «Беркут»; вул. Мусоргського, 3, ПАТ ЕК «Закарпаттяобленерго»; вул. Можайського, 5, БК «Тиса-Уж»; вул. Богомольця, 18/22, БК «Швачка»; вул. Джамбула, 50, БК «Мрія Уж».

Депутати підтримали програму приватизації об’єктів комунальної власності м. Ужгорода на 2013—2015 роки й перелік об’єктів, що їх приватизують уже в першому кварталі наступного року. У програмі виписаний механізм проведення майбутніх аукціонів, однак «поза кадром» залишилося, що саме буде приватизовуватися. Вочевидь громаду ставитимуть уже перед фактом, продаючи об’єкти, що досі їй, громаді, належали.

Також було ухвалено Програму розвитку інфраструктури безпеки дорожнього руху на території міста Ужгорода на 2013—2015 роки, на що влада планує витратити 3 млн. грн.

Програмою визначено 7 найнебезпечніших місць, де найчастіше стаються ДТП. Такими місцями в Ужгороді є перехрестя вулиць Гагаріна — Краснодонців, 8 Березня — Грушевського, Загорської — Закарпатської, Минайської — 8 Березня, пр. Свободи — вул. Минайської, вул. Перемоги — пр. Свободи, пл. Дружби Народів. Цією програмою передбачено 1 млн. грн. на капітальний ремонт 23 світлофорів.

Ужгородські депутати, які нещодавно вели рішучу війну з МАФами, встановленими за каденції Сергія Ратушняка, подаючи це як боротьбу «із захаращенням» Ужгорода, ухвалили рішення про розташування в місті аж 35-ти торгових будок. Тільки на одній із центральних вулиць — вул. Волошина — їх з’явиться шість!

Для забезпечення ужгородської молоді житлом депутати виділили на наступний рік 326 тис. грн. у рамках відповідної програми, розрахованої на період 2013—2017 років. Такі ж кошти будуть виділятися і в наступні роки, хоча нині важко передбачити, якими будуть ціни на житло, що вже на сьогодні добряче «кусаються»: 1 кв. м нині коштує від 400 у. о. на вторинному ринку і від 800 у. о. — на первинному.

Ужгородський голова озвучив бажання міської влади просити від області 70 млн. грн., оскільки наступного року Ужгород відзначатиме ювілей — 1120 років, відтак існують наміри спрямувати ці кошти на реконструкцію історичного центру міста.

Депутати також ухвалили рішення передати бойлерну «Уж-енергії», розташовану на вул. Грушевського, 6а, вартістю 323 тисячі, Водоканалу. Департаменту міського господарства доручено передати будівлю бойлерної на баланс Водоканалу як внесок у статутний капітал підприємства. Депутати також розглянули клопотання від обласного управління СБУ щодо оренди будівлі, позначеної літерами Б, К, на вул. І. Франка, 1, й передали її в користування служби на умовах оренди з пільговою ставкою 1 грн. без ПДВ. Контроль за виконанням цього рішення Погорєлов узяв на себе.

Зате депутати знову відмовили підприємцеві Семйону, не дозволивши купити земельну ділянку, яку він використовує під павільйон «Двері Білорусії», попри те, що існує судове рішення на користь підприємця. Присутні на сесії представники виконавчої служби вимагали поіменного голосування з цього питання, але депутати відмовили і їм.

Сесійне засідання закрили, так і залишивши без розгляду питання про секретаря ради й першого заступника міського голови, посади яких залишаються вільними від листопада, коли Щадей і Трикур написали заяви про звільнення. Причина в тім, що наразі «регіонали» не змогли визначитися між собою щодо кандидатури.

Відомо, що на посаду секретаря ради зокрема претендує С. Король, яка суміщає депутатство в міськраді, посади заступника міського голови і начальника фінансового управління і проти кандидатури якої не заперечує сам міський голова. Стосовно першого заступника мера, то ним може стати нинішній в. о. першого заступника В. Семаль, проти якого, до речі, на початку жовтня було порушено кримінальну справу за перевищення службових повноважень. Тож інтрига щодо цих призначень в Ужгородській міській раді наразі зберігається.

Коментарі :


15.12.2012 22:17 Ужгородець

Ціни на новобудови від 550 доларів за квадратний метр. Це звичайно все одно дорого,але заради правди))


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат