Забудовник на Володимирській, 28 прагне консенсусу з мешканцями

03.02.2012 17:40 РАТУША

Після публікацій про будівництво у дворі на Володимирській, 28 і ухвали Ужгородського міськрайонного суду про призупинення будівництва до редакції звернулися представники забудовника, щоб висловити свою позицію.

— Мешканці будинку № 28 на вул. Володимирській перешкоджають веденню будівництва, пишуть заяви в міліцію, ламають огорожу, акцентуючи на тому, що це, мовляв, їхній двір, хоча за ним вони не доглядали, офіційно не оформили цю землю, маємо фото, що свідчать, у якому стані двір був раніше... Спочатку мешканці акцентували на тому, що будуватиметься об’єкт комерційного призначення, але ніякої комерції не буде ні на першому, ні на інших поверхах будинку. Пакет будівельної документації підготовлений для зведення 4-поверхового багато­квартирного будинку з 1-, 2-, 3-кімнатними квартирами, — розповів представник забудовника Олег Комарницький. — Згідно з договором оренди, укладеним із міською радою термі­ном на 1 рік на ділянку, що поруч із приватною ділянкою, обов’язковим є відновлення дитячого майданчика, проведення озеленення, облаштування доріжок, тротуару, маленької паркової зони. Проте мешканці продовжують фізично заважати веденню будівництва. Ми надали їм тиждень на ознайомлення з дозвільною документацією, потім вони попросили ще тиждень... Після того, як мер офіційно заперечив будь-яку комерцію щодо об’єкта, мешканці почали акцентувати на тому, що двір є прибудинковою територією й він належить їм.

Насправді двір не є прибудинковою територією будинку № 28, що підтверджують відповідні документи, прибудинкова територія тут межує зі стінами цього будинку.

Оскільки в мешканців є сумніви щодо дотримання забудовником узятих зобов’язань, ми готові разом із ними підібрати, закупити та скласти до підвалу їхнього будинку лавочки, турніки, криту альтанку з круговими лавочками, які можна буде легко змонтувати і встановити після завершення будівництва. Ми готові також половину ділянки, яка належить нам на правах оренди, залишити в користуванні мешканців, а за собою залишити тільки половину — для будівельних робіт автокрана й розвантаження будівельних матеріалів. Можемо надати, в розумних межах, допомогу з ремонту під’їзду, дверей...

Ми вже проводили в Ужгороді будівельні роботи й мешканці, які були нашими сусідами по будівництву, залишилися задоволеними, тому що всі зобов’язання ми виконуємо. Так, рік буде і болото, і пил, але насамперед у наших інтересах уникнути довгобуду, інакше ми би не починали...

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


06.02.2012 09:45 гість

Олег Комарницький це той, що син начальника управління освіти м. Ужгорода Комарницького Мар’яна Несторовича, друга Погорелова? От тобі і боротьба із корупцією.


06.02.2012 09:33 Паша

Та не можна там будувати. Там повсуду комунікації проходять, навіть недозволили свого часу парковку заасфальтувати. Та і який 5 поверховий будинок на площі 30х30 метрів. Це ж нісенітниця - та й ще 2 підїзди. А жильці не тільки із-за цього бунтують. Якщо дійсно побудувати дану споруду то в прилеглих будинках взагалі може не бути водопровідної води (труби старі і нерозраховані на стількох споживачів). Там і так перебої з водою. Хто захоче жити в таких умовах? Тим більше якщо у новий будинок поставлять насоси.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат