Як отримати субсидії?

23.11.2012 15:38 РАТУША

Право на призначення субсидії мають сім’ї, в яких розмір плати за житлово-комунальні послуги перевищує
10 % чи 15 % середньомісячного сукупного доходу сім’ї.


Для призначення субсидій громадянин має подати до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заяву про призначення житлової субсидії, декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, довідку про доходи кожної з осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні та тих, хто там постійно проживає (крім пенсії та державної соціальної допомоги).

За умови призначення субсидії обов’язкова частка плати для працездатних членів сім’ї становить 15 %, для непрацездатних — 10 % середньомісячного сукупного доходу, а за придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива відповідно
15 % та 10 % річного сукупного доходу. При цьому норма володіння чи користування загальною площею житла та нормативи користування комунальними послугами встановлюються, виходячи з 21 кв. метра на кожного зареєстрованого наймача у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10,5 кв. метра на всіх зареєстрованих, а для громадян, які проживають у однокімнатній квартирі, на загальну площу незалежно від розміру квартири.

Субсидія призначається на шість місяців, а на оплату природного газу, що споживається на індивідуальне опалення, на опалювальний період, починаючи з місяця звернення за її призначенням. Субсидія для придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається готівкою один раз на календарний рік за особистим зверненням громадян.

Станом на 1 листопада 2012 року субсидіями скористалися 10 057 сімей на суму 11 213,2 тис. грн. Субсидії готівкою для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу призначено 7 402 сім’ям на суму 7 039,4 тис. грн.

Прийом документів у управліннях праці та соціального захисту населення здійснюється щоденно без обідньої перерви, робота організована й у суботу, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат