Сергій Ратушняк будує перший у Закарпатті аквапарк  

12.10.2012 15:31 РАТУША

У неділю проект майбутнього аквапарку «Aqua Rio Park» представив громадськості Сергій Ратушняк, головний ініціатор та спонсор.

Сергій Миколайович вирішив узяти на свої плечі реалізацію одного з наймасштабніших проектів у Ужгороді за останні роки, зокрема й через те, що довгоочікуваний аквапарк, під який йому під час своєї каденції на посаді міського голови навіть вдалося знайти і долучити потужних німецьких інвесторів, незважаючи на волевиявлення народу на референдумі, успішно поховали Балога з Погорєловим. Вже традиційно ці люди проект «зарубали», а на власний не спромоглися...

Нині ситуація не краща, зважаючи на те, що ця особиста ініціатива С. Ратушняка кожен крок до реалізації проекту супроводжується різноманітними перешкодами з боку нинішньої міської влади. «Масштабне побудувати не дали, і це не дають», — констатував Сергій Миколайович. Це при тому, що проект аквапарку важко назвати прибутковим, адже за попередніми даними окупити його вдасться щонайменше через 8 років.

Що стосується власне майбутнього аквапарку. За словами
С. Ратушняка, це буде комплекс відпочинку та розваг для всіх вікових категорій. Він складатиметься з трьох основних басейнів — дитячого, підліткового та дорослого. Крім того, на території діятимуть і водні гірки, на сьогодні планується реалізувати три види спуску: помірний, хвилястий та екстремальний для найвідчайдушніших, а також інші атракціони як для дітей, так і для дорослих. Сергій Миколайович зазначив, що на території функціонуватимуть також спортзал, майданчики для пляжного волейболу, дискотека для молоді, три бари — один із яких дитячий, де мами зможуть погодувати своїх діток виключно дитячими стравами. Оскільки комплекс не лише розважальний, а й оздоровчий, на території діятимуть 7 видів саун і лазнь.

Туалети, роздягальні, душові кабінки та комірки для особистих речей — все це у необхідній кількості передбачено встановити у найбільш зручних для відвідувачів місцях. Завершити першу чергу проекту, тобто відкрити власне три басейни, Сергій Миколайович гарантує першого червня.

З приводу вартості та режиму роботи Сергій Миколайович зазначив: вдень ужгородці зможуть відпочивати на водних об’єктах із 10.00 до 19.00, опісля комплекс закриватиметься на прибирання, лабораторний контроль якості води. Потім розпочнеться вечірнє та нічне купання. Гостей розважатимуть різні музичні ансамблі й дискотека до 7-ї ранку. Оскільки в Закарпатті теплих літніх ночей усього 30—40 на рік, то, на думку ініціатора проекту, потрібно використовувати їх максимально. Передбачив Ратушняк і відвідування комплексу учнями ужгородських шкіл, за домовленості їм будуть виділені конкретні години для занять плаванням. Діятимуть також абонементи на відвідування аквапарку. Вартість вхідного квитка буде доступною. Більше того, Сергій Миколайович готовий докласти зусиль для того, щоб басейни працювали і в холодну пору року. У разі, якщо кількість придбаних абонементів буде достатньою, щоб лише покрити витрати на функціонування комплексу — він працюватиме. Сергій Миколайович зазначив, що вивчив досвід, який ефективно застосовується в одному з аквапарків Угорщини: «Для збереження тепла над одним із басейнів встановимо спеціальні надувні конструкції. За більшої кількості відвідувачів цю технологію можна буде використати і на інші басейни».

Сьогодні роботи вже йдуть повним ходом. Сергій Ратушняк усі свої слова підкріплює фактами, тому немає сумнівів, що наступний літній сезон ужгородці зуст­рінуть саме у цьому закладі.

Коментарі :


17.10.2012 19:15 вм

немає сумнівів, що наступний літній сезон ужгородці зуст­рінуть саме у цьому закладі.

12.10.2012, 15:31
===================
хотілось би звіту через рік


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат