«Автомобільні» компенсації інвалідам  

05.10.2012 15:50 РАТУША

На «гарячу лінію» телефонують наші читачі, які запитують про порядок компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобіля.


Як прокоментувала начальниця управління праці та соціального захисту населення в м. Ужгороді Андріана Сушко, відповідно до Постанови Кабміну від 14 лютого 2007 р. «Про порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування», компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування призначаються: інвалідам та дітям-інвалідам, які в установленому порядку забезпечені автомобілем; інвалідам та дітям-інвалідам, які мають право на забезпечення автомобілем, але не одержали його і користуються автомобілем, придбаним за власні кошти інвалідів, законних представників недієздатних інвалідів, дітей-інвалідів; інвалідам та дітям-інвалідам, які були забезпечені в установленому порядку мотоколясками.

Для одержання компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів подаються заява, технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на прізвище інваліда, законного представника дитини-інваліда, а також копія посвідчення водія, завірена у встановленому законодавством порядку, та висновок медико-соціальної експертизи про наявність показань для забезпечення автомобілем.

Компенсації виплачуються рівними частинами двічі на рік — у березні за перше півріччя й у вересні за друге півріччя поточного року з дня їх призначення.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат