У ЗОШ № 5 вчитимуть польської мови

21.09.2012 14:36 РАТУША

І, вочевидь, у майбутньому школярам саме ця мова стане в нагоді, адже поляки активно співпрацюють із Закарпаттям, а наші абітурієнти дедалі частіше вступають до польських вузів.

П’ята школа відома і тим, що працювала у спільних проектах із Польщею, відтак місцеві школярі подорожували до цієї країни, аби вивчати культуру, традиції і, власне, польську мову. Відтепер директор Петро Кіндюх впровадив уроки польської мови як другої іноземної.

«Ідея впровадження вивчення польської мови народилася спонтанно під час візиту генерального консула Польщі у Львові пана Ярослава Дрозда. Тоді він ознайомлювався з роботою суботньо-недільної школи в Ужгороді, з нашими проектами, які вже були здійснені», — розповідає пан Кіндюх про передумови впровадження уроків мови.

За його словами, сьогодні маємо тенденцію — досить багато випускників і ЗОШ № 5, і з Ужгорода в цілому продовжують навчання у вишах Польщі.   Польської мови навчатимуть, починаючи з 5-го класу, 3 уроки на тиждень.

«Тепер із трьох п’ятих класів одна частина кожного класу вивчатиме польську мову, друга частина — французьку. Мови навчатимуть за вибором батьків. Викладатиме польську Тетяна Олександрівна Пулик, яка має відповідний диплом», — додає директор.

На його переконання, навчання польської стане новим імпульсом для поглиблення дружніх зв’язків із навчальними закладами Польщі, створення чергових спільних проектів.
Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат