Наскільки професійно ужгородська міліція виконує свої обов’язки?

Ярослав Галас 10.08.2012 17:29 РАТУША

Чи варто звертатися в міліцію з приводу крадіжки, якщо вона не дуже значна, а впевненості, що вкрадене повернуть, немає? Теоретично жодної доцільності в цьому немає. Мас-медіа давно створили збірний образ міліціонера, котрий займається будь-чим, тільки не розкриттям злочинів. Однак досвід показує, що цей образ далеко не завжди об’єктивний і справедливий.


Кілька тижнів тому в нашу багатоповерхіку на Слов’янській набережній навідалися злодії. Зайшли серед ночі у відчинений під’їзд, виламали замок на «колясочній» і вкрали кілька велосипедів. Вранці на «нараді» всі мешканці під’їзду одноголосно вирішили — заяву в міліцію писати не варто, оскільки жодного толку від неї не буде, навпаки — доведеться витратити чимало часу на різні письмові пояснення. Єдине, про що домовилися, встановити на вхідних дверях кодовий замок.

А через півтора тижня в під’їзд прийшли двоє співробітників Ужгородського міського управління міліції й стали розпитувати, чи в когось не вкрали велосипеди. Виявилося, що міліція викрила злочинну групу, яка промишляла крадіжками з під’їздів по всьому місту, вилучила велосипеди, після чого злодії були змушені зізнатися, звідки саме їх вкрали. Після кількох процесуальних процедур велосипеди повернули власникам. Фактично вийшло так, що не потерпілі звернулися в міліцію щодо крадіжок, а міліція розшукала їх, щоб повернути вкрадене.

Цей приклад — яскраве свідчення того, що ужгородська міліція в особі старшого дільничного інспектора, капітана Михайла Кубаша та дільничного інспектора, сержанта Івана Яцкулинця (котрі й розкрили цей злочин) є дійсно високопрофесійним правоохоронним органом, співробітники якого належно виконують свої прямі обов’язки. За це і я особисто, і обидва мої сини, котрим повернули велосипед, висловлюємо їм щиру подяку.

Ярослав Галас

ТЕГИ : мвс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат