Черговий земельний скандал розгортається в Ужгороді

admin 17.01.2012 09:43 РАТУША

Від людей забирають дерева, від дітей — майданчик. В Ужгороді розгорнувся черговий земельний скандал – цього разу на подвір’ї вулиці Володимирської, 28.

Як розповіли самі жителі тутешньої п’ятиповерхівки, сьогодні близько 11-тої дня чоловіки у робочих формах почали встановлювати серед їхнього подвір’я стовпи для паркану. Відтак усі жителі, що були на той час вдома, вийшли на подвір’я, аби не дозволити цього робити. Ближче до пообіддя людей побільшало.

Люди кажуть, що це їх двір, вони самі садили на ньому дерева, у них там дитячий майданчик і спортивні турнікети, тому вони нікому не дозволять почати на місці будівництво. Уже завтра активісти планують піти скаржитися до мера Віктора Погорелова, паралельно готують скаргу до прокуратури та позов до суду, аби з’ясувати, на якій підставі будівельна фірма отримала дозвіл зводити на їх землі новобудову.

«У нас тут діти із трьох багатоповерхових будинків граються, невже їм тепер доведеться любуватися будівельним парканом?!!», – в один голос обурюються жителі.

Водночас представник фірми-забудовника Олег Комарницький зазначив, що усі документи, що стосуються права власності на землю, у них є.

Так, частину земельної ділянки – тієї, на якій заплановано звести 4-поверховий жилий будинок, – вони викупили із приватної власності. А інша частина – на якій, власне, зараз знаходиться дитмайданчик, – дійсно належить міській громаді. Вони взяли її в оренду терміном на рік. Це дозволили зробити депутати Ужгородської міської ради на своєму останньому засідання – 30 грудня. На цій території забудовник планує розмісти будівельні матеріали. А коли будівництво закінчиться, запевняє Олег Комарницький, фірма-забудовник відновить і дитячий майданчик, і зелені насадження.

До слова, на офіційному сайті Ужгородської міської ради до сьогодні не оприлюднено (!) згадане паном Комарницьким рішення депутатів від 30 грудня 2011 року. І взагалі – із прийнятих 27-ми на сайті чомусь опубліковано лише 4 рішення.

Власне на цій підставі деякі жителі будинку уже планують судитися – мовляв рішення депутатів не чинне, якщо воно не оприлюднене.

Тим часом на місце конфлікту прибув директор ЖРЕРу №1 Андрій Дідун та представник муніципальної поліції. Вони поінформували людей, що зараз муніципальна поліція з’ясовує, чи є у забудовників документи на встановлення будівельного паркану.

Жителі ж кажуть, що готові фізично захищати подвір’я від будівельників. Вони, до слова, уже знесли кілька встановлених стовпців та засипали викопані для паркану ями.

Будівельники ж, у свою чергу, встигли огородити парканом одну сторону території – вздовж провулка.

Поки що домовлено, що сторона-забудовник припинить свої роботи до завтра до після обіду. Люди ж до того часу, як уже згадано, мають намір піти на Поштову, аби з’ясувати що відбувається у них на подвір’ї.

Ярослав Гулан, «Час Закарпаття»

admin

Коментарі :


17.01.2012 14:16 Ігор Баран

Щоб двір був "їх" мешканцям будинків необхідно оформити відповідну земельну ділянку згідно чинного законодавства


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат