В Ужгороді лютує кір

01.06.2012 13:38 РАТУША

Його «мішенями» стають офісні працівники.

Саме таку тривожну ситуацію в місті підтвердив міський інфекціоніст Ужгорода Віктор Петров. Попри те, що раніше медики прогнозували спад захворюваності у травні, розслаблятися рано.

За інформацією Віктора Петрова, на сьогодні в Ужгороді зафіксовано понад 300 випадків захворювань на кір, а також чимало людей госпіталізовані в обласну клінічну інфекційну лікарню. Хоча інтенсивність поширення інфекції знизилася, з початку травня було госпіталізовано 39 осіб. Викликає стурбованість зміна вікової структури захворілих: в останній тиждень госпіталізовано 15 дорослих осіб, чого не спостерігалося раніше. Хворіють офісні працівники, зокрема банківських установ, до того ж на важкі форми кору, що вимагає їх негайної госпіталізації. До кінця року кількість хворих на кір в Ужгороді може становити 1000—1500 осіб, стверджує лікар.

Більша частина захворілих — підлітки, які у 2009 р. , згідно з рекомендаціями ВООЗ, повин­ні були пройти додаткову імунізацію, проте не зробили цього через антивакцинальну кампанію в ЗМІ після смерті хлопчика з Краматорська.

РЕЕКСПОРТ КОРУ МОЖЛИВИЙ ЧЕРЕЗ НАПЛИВ ТУРИСТІВ НА ЄВРО-2012

На Закарпатті, в Ужгороді та загалом в Україні ситуація зі захворюванням на кір може бути ускладнена в наступному році у зв’яз­ку з напливом туристів на Чемпіонат Європи з футболу, через що може відбутися так зване явище реекспорту кору, адже сьогодні в Європейському регіоні складна епідемічна ситуація — зафіксовано понад 26 тис. випадків цього захворювання, що утричі більше, ніж за аналогічний період минулих років.

Віктор Петров нагадав про спалах кору в Ужгороді у 2006 році, коли на недугу в нас захворіли понад тисячу людей. Були перепрофільовані ліжка в Обласній клі­нічній інфекційній лікарні та дитячій лікарні Ужгорода для пацієнтів (переважно студентів, дітей та підлітків), закрили на карантин УжНУ та багато навчальних закладів, але висновків із цього зроблено не було.

У ДОРОСЛИХ ПЕРЕБІГ КОРУ ЗАЗВИЧАЙ БУВАЄ ВАЖКИМ

Нині, на жаль, фіксуються випадки захворюваності на кір раніше щеплених осіб. Це пояснюється тим, що цим людям були зроблені щеплення вакцинами, привезеними до України наприкінці
80-х — на початку 90-х років, коли не було дотримано відповідних умов транспортування та зберігання вакцини, і саме ці фактори могли вплинути на її імуногенність.

Як відомо, в дорослих ця недуга перебігає значно складніше, ніж у дітей. Перебіг кору супроводжується крововиливами у слизові та шкіру, а також можуть спосте­рігатися зміни з боку серцево-судинної системи, легенів, нерідко виникають біль у животі та діарея. Тому важливо вчасно звернутися за кваліфікованою консультацією лікаря, викликати дільничного додому, звернутися на прийом до інфекціоніста (Міська поліклініка, кабінет 58, тел. 64-22-71).

ТЕГИ : кір

Коментарі :


05.06.2012 10:05 адмін

Пані Ларисо, а де тут суб/єктівність? Тут наведені дані за інформацією джерела. Не будьте голослівною


04.06.2012 18:38 петро

адже річ зовсім в іншому, чи не так, ларисо?.. бережіть себе, від стресів усі хвороби!


04.06.2012 18:34 петро

ларисо, насправді вас змучили заздрощі молодому іфікціоністові?


04.06.2012 16:41 лариса

професісоналізму у подачі матеріалу зовсім не видно. Знову гонки за сенсацією, а де ваша об"єктивність, панове журналісти?


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат