Повідомлення МЗС Угорщини щодо недостовірної інформації

16.07.2022 22:47 ПОЛІТИКА

15 липня у деяких українських ЗМІ була опублікована недостовірна інформація із поcиланням на інтерв’ю міністра зовнішньої торгівлі та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто угорському виданню. У зв’язку з цим Посольство Угорщини в Україні оприлюднило офіційне повідомлення:

“Будучи членом НАТО та сусідньою з Україною країною, Угорщина з самого початку зайняла чітку позицію: у співпраці з нашими союзниками ми надамо всю можливу гуманітарну допомогу Україні, але ми ні в якому разі не бажаємо ризикувати встрягнути у війну та ризикувати безпекою Угорщини.

Ця позиція залишається незмінною, тому будь-який новинний портал, який подає протилежне – подає неправду. Міністр закордонних справ Угорщини не окреслював жодного сценарію, за яким угорська армія перетнула би український кордон.

На відміну від неправдивих фейкових новин, реальністю є те, що Угорщина проводить найбільшу в своїй історії гуманітарну операцію для допомоги Україні, і ми твердо стоїмо на своїй позиції, що не піддамося на жодні провокації, тому не надсилатимемо ні зброї, ні солдатів на війну.”

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат