Удар по куму Путіна

16.05.2021 18:13 ПОЛІТИКА

Ніхто з попередників Зеленського не спромігся дати бій олігархам. Цього ж разу почало відбуватися щось дуже серйозне. Керівник СБУ Іван Баканов навіть сказав, що в Україні є 13 олігархів і вони на гачку.

А цього тижня знову дісталося куму президента Росії Медведчуку. Як виявилося, закриття телеканалів Медведчука було лише початком атаки. Влада України вичекала реакцію Росії. Як відомо, Росія підігнала до кордонів України багатотисячну армію і готова була почати наступ. Але згодом тиск Росії почав тухнути.

І ось зараз президент України Зеленський раптово заявив, що Росія не нападе на Україну, бо Путін боїться наслідків. І відразу ж після цієї заяви Генпрокуратура звинуватила кума Путіна Медведчука у державній зраді та здачі інтересів держави.

Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук через Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ. Це дуже серйозні звинувачення.

Оточення Медведчука відразу ж заявило, що влада України сподівалася, що Медведчук виїде з країни, але той вирішив залишитися і заявив, що не боїться навіть сісти до в’язниці, бо не вважає себе винуватим.

У четвер після обіду Медведчуку обирали запобіжний захід. Прокурор попросив тримати Медведчука за гратами з можливістю внесення застави 300 млн. Грн.

Вже перед судом із обрання запобіжного заходу Медведчук оголосив, що не може заплатити вказану суму застави, бо влада України заблокувала його рахунки, але потрібну суму йому допоможуть знайти друзі.

Характерним є також факт, що під стіни суду прийшло кілька десятків тітушок, які охороняли Медведчука від журналістів та активістів. Прийшли і нардеписоратники Медведчука, які просили віддати його на поруки. Суд був проти.

Є одна деталь. Кремль ліниво прореагував на гоніння проти Медведчука, мовляв, це справи самої України.

І аж тут закралася думка у деяких політологів, що Путін та Зеленський грають у свою гру. Із Медведчука роблять жертву, і тим самим піднімають йому та його партії ОПЗЖ рейтинг. На наступні вибори президента у фінал виходять Зеленський та представник ОПЗЖ і вони ділять владу в Україні — хтось стає президентом, а той, хто програв, отримує свої дивіденди у вигляді посади прем’єр-міністра та силового блоку. Якщо це так, то справи в України дуже погані…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат