Криза влади

02.05.2021 13:21 ПОЛІТИКА

На Закарпатті коаліція в облраді формувалася доволі важко. Зрештою, з перевагою в один голос зліпили більшість у доволі дивній конфігурації — провладна фракція партії «Слуги народу» легко об’єдналася з опозиціонерами від порошенківської Європейської Солідарності та тою ж таки «Батьківщиною». Головними партнерами «слуг» стало «Рідне Закарпаття».

І тоді вже зрозуміло, що коаліція дуже хитка і легко розвалиться при розгляді питань зі «шкурним» інтересом. І ось зараз вже колишній голова ОДА Геннадій Москаль заявив, що коаліції в облраді вже немає і через це не збирається сесія облради. Москаль навіть навів приклади конфліктів інтересів. До прикладу, посварилися між собою «слуги» Петров та Іванчо.

А ще крило «Батьківщини» прихильне до Олександра Кеменяша, який нещодавно залишив посаду голови обласного осередку партії, також не налаштоване голосувати в унісон із провладними фракціями.

Москаль також навів приклад, що в облраді на минулому засіданні з більшістю голосували і двоє представників ОПЗЖ, які після звільнення з посади голови обласного управління ДСНС Щербея, голосувати з представниками більшості більше не будуть.

Таким чином, сесії облради вже можуть узагалі провалювати всі голосування, якщо цього захоже опозиція. Навіть на минулій сесії був приклад провалу голосування за таке важливе для області питання, як збільшення території охоронних лісових земель.

Тим не менше, представники більшості переконують, що Москаль явно перебільшує і коаліції нічого не загрожує. Жодних конфліктних ситуацій в середині коаліції немає і голова облради Петров із термальним бароном Іванчом не сварився. При бажанні коаліція легко збиратиме більшість.

Тепер залишилося дочекатися сесії, на якій і буде зрозуміло «хто газда в хижі».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат