Прокуратура Закарпаття звинувачує першого заступника мера Ужгорода в самопіарі

17.08.2020 20:54 ПОЛІТИКА



Тривають судові засідання щодо факту отримання хабара першим заступником мера Ужгорода Іштваном Цапом. Цап тривалий час затягував судовий процес, але зараз із якогось дива почав суди відвідувати, і після останнього судового засідання він написав:

«Друзі! Давно не коментував перебіг судового процесу. Але сьогодні поділюся з вами гарною новиною. Вчора в судовому засіданні ми чітко зафіксували — не існує в природі оригіналів роликів, які так активно тиражувала обласна прокуратура. Прокурор не зміг пояснити суду джерело
походження цих шедеврів».

Це пояснення Цапа доволі дивне. Бо відео є в соцмережах і навряд чи воно фейкове.

У свою чергу прокуратура Закарпатської області відповіла Цапу, що на останньому судовому засіданні розглядалися лише письмові докази. Ну і прокуратура таки клопоче про відсторонення Іштвана Цапа з посади першого заступника мера Ужгорода, бо «перебування на цій посаді сприяло вчиненню обвинуваченим інкримінованого йому злочину».

«Варто наголосити, що всі попередні клопотання були задоволені судом. Остаточне ж рішення по розгляду останнього винесе суд, а передчасні твердження про успішність чи неуспішність таких дій є лише надуманими припущеннями окремих осіб.

Принагідно нагадуємо, що факти і доводи надаються в судовому засіданні, де їм дають фахову правову оцінку. А черговий популістичний «інфовкид» у соцмережі найімовірніше робиться з метою самопіару особою, яка, зауважимо, довгий час сама ж свідомо затягувала розгляд вищеописаної справи», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, що ще наприкінці січня 2017 року Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про те, що силовики провели спецоперацію із затримки хабарників і один із фігурантів — перший заступник мера Ужгорода Іштван Цап.

У прокуратурі навіть оприлюднили відео, на якому було видно, що Цап натякав про отримання
хабара.

Понад два з половиною роки тривали судові засідання і остаточного рішення досі немає. Прокуратура і Цап звинувачували один одного у затягуванні справи.

Після зміни влади в Україні Іштван Цап навіть подав позов проти Генпрокурора Луценка, в принципі, знаючи, що той вже і так позбудеться посади.

Наразі Цап веде активну самопіарну кампанію, але це схоже на певну домовленість між ним та мером. Тобто, Цап таким чином штучно бере на себе роль опозиції до мера.

Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат