Яка ціна миру

05.10.2019 20:35 ПОЛІТИКА

Цей тиждень був напруженим. Дехто навіть натякав на початок нового Майдану. А все через те, що представник від України (колишній Президент України Леонід Кучма) на переговорах у Мінську підписав так звану формулу Штайнмайєра. Ніхто не знав, що це таке, але згодом було оприлюднено сам документ із підписом Кучми.

Якщо коротко, то націонал-патріоти обурилися деякими положеннями «формули». Мовляв, ми визнаємо офіційні статуси ДНР—ЛНР, дозволяємо там проводити свої вибори, визнаємо, що представники ДНР—ЛНР можуть вибиратися до українського парламенту, Україна платить пенсії і всі соціальні виплати населенню ДНР—ЛНР, а головне — всі бойовики будуть прощені й жодного вбивцю не покарають.

Тобто, це фактична капітуляція України у цій війні. Ми визнаємо автономність відібраних територій і прощаємо вбивць та катів.

«Ну що ж, зустрічі Зеленського з дияволом-вбивцею України і українців Кучмою-Пінчуком дали результати. Задля безперешкодної продажі труб і вагонних колісних пар до РФ із заводів Пінчука, вкрадених від держави — Зеленський пішов на капітуляцію і легітимізацію російських бандформувань ЛНР—ДНР. Тепер 50 років будемо за власний кошт відбудовувати ОРДЛО до рівня Монако.

Ніяких військ Москва не виведе, бо «ихтамнет», ОРДЛО легальне, про Крим забути. Ось так діти Кучми — порошенки дограбувалися», — так прокоментував підписання формули Штайнмайєра Кучмою закарпатський політик Сергій Ратушняк.

Кілька тисяч людей вийшли на Майдан Незалежності у Києві з протестами. І ці протести були доволі серйозними. Все, що вигадала спочатку влада Зеленського, так це запустили своїх «коментаторів» у соцмережах. Усі ці «коментатори» мали поширювати дві фрази проти тих, хто вийшов на акцію протесту — «акція проплачена» і «нехай протестанти йдуть в АТО».

Звичайно, що це примітивна тактика, бо протестуючі були щирими і ніхто їх не організовував навіть, а крім того, значна кількість тих, хто вийшов на протести, якраз і були учасниками бойових дій на Донбасі.

Коли Зеленський зрозумів помилку, то вийшов в ефір із відеозверненням і розповів, що насправді Україна підписала лише протокол про наміри, а не остаточний документ. Зеленський пообіцяв, що Україна не піде на капітуляцію. Це звернення трошки заспокоїло суспільство. Але не заспокоїло бандитів і вже наступного дня бойовики накрили позиції українських воїнів із крупнокаліберних мінометів. Серед українців є загиблі та поранені. То чи потрібен там такий мир із тими, хто нас ненавидить?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат