Сусідські війни

22.09.2018 15:33 ПОЛІТИКА

У нас знову проблеми з сусідами. І новий виток протистояння між Україною та Угорщиною стався через закарпатців. Не всіх, звичайно, а тих, хто захотів собі угорський паспорт.

У МЗС України та СБУ добре знали, що багато закарпатців отримують угорські паспорти. Цифра доходила до 100 тисяч чоловік. Але не було доказів. Аж тут СБУ провела спецоперацію, яка тривала не менше року. Тобто, було знайдено людину з угорським корінням (або агента СБУ, або завербовану спецслужбами людину), яка зібрала всі необхідні документи, що засвідчують угорське походження. Потім ця людина здала документи на отримання угорського громадянства і склала іспити зі знання мови. Потім ця людина вичекала не менше півроку, щоб прийшла звістка про результати і вже потім ця людина отримала запрошення прийти і скласти присягу для отримання угорського громадянства.

Коли настав час «Х», то на людину начепили мініатюрну відеокамеру, яка була десь у районі середнього ґудзика піджака і людина пішла знімати сюжет про те, як в угорському консульстві в Берегові вручають паспорти. З клятвою, гімном та шампанським.

Потім це відео аноніми викладають у соцмережі і воно поширюється Інтернетом. Ну, а потім уже починається реакція влади. Наш керівник МЗС Клімкін киває пальцем, мовляв, ми знали про паспорти, але тепер уже є доказ, і угорцям доведеться все пояснити. А крім того, консула угорського із Закарпаття виженемо.

Угорці, у свою чергу, на компрометуюче відео прореагували спокійно. Мовляв, подвійне громадянство є звичайною практикою в Євросоюзі і ніякого криміналу європейці в цьому не бачать, а Україна знову довела свою неспроможність рухатися в бік Євросоюзу.

Звичайно, скандал тільки починається і заяв та реакцій буде ще багато. І ми знову стали свідками того, як нам важко порозумітися з сусідами. А от реакція простих закарпатців на цей скандал дуже проста — угорський паспорт потрібен для комфортнішого перебування в Європі, для працевлаштування, для отримання якісної освіти та медичного обслуговування, для зручності в подорожуванні, придбанні автомобіля і таке інше. І більшість із тих, хто отримав паспорт Угорщини, ніякої ідеології в цьому не бачить, і це для них виключно здоровий прагматизм. Ну і крім того, закарпатці запитують, а чому би не перевірити депутатів Верховної Ради та членів уряду на наявність у них паспортів інших країн. Напевно, у кожного десь у «заначці» є паспорт або Росії, або Ізраїлю, або тої ж Панами…

Коментарі :


25.09.2018 13:47 VVV

Звичайно, так звані "керівники" нашої держави сплять і бачать, коли прості громадяни України взагалі без паспортів будуть, Вони мріють про період, який був в царській імперії до 1861 р. Їм сниться, коли народ стане кріпаками.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат