Чи покарають Насірова, щоб іншим не хотілося красти

12.03.2017 18:37 ПОЛІТИКА

Театральна вистава під назвою «Насіров і його 2 мільярди» продовжує забавляти українців. Сам головний ДФСник країни грає роль просто бездоганно. Відразу після   того, як бійці НАБУ пред’явили йому претензії у крадіжці з бюджету 2 мільярдів гривень, Насіров чудово виконав роль «вмираючого лебедя». Барви згустила і дешева лікарняна ковдра, якою був обмотаний   «ледь живий» податківець. На його обличчі і без лікарів вгадувалося з десяток   болячок


Тим не менше, Насірова таки привезли до суду. Той навіть там спав. І для більшої експресії був одягнений у помаранчеву кофтину а-ля в’язень Гуантанамо.

Суд поки присудив Насірову арешт із можливістю виплати застави у 100 мільйонів гривень. Сума трохи дивна. Бо якщо вже його обвинувачують у викраденні 2 мільярдів, то з тих двох мільярдів Насірову заплатити 100 мільйонів дуже легко.

Справа Насірова трохи тягуча. Вистава починає набридати, а це вже створює небезпеку відволікання людей. Кажуть, що вже включаються схеми для відмазування Романа Насірова. Якщо зважити на те, що високопосадовець встиг оформити собі британський паспорт, то йому не важко буде чухнути кудись у біга.

Щоправда, чи не вперше в справу легенько почали втручатися Сполучені Штати. Мовляв, приклад Насірова недопустимий. А це вже сигнал президенту Порошенку, якому буде важко спускати справу на гальмах.

Ось, що з цього приводу сказав закарпатський політик Сергій Ратушняк:

«Мені сподобалася операція Держдепу США — «Насіров — крадій, бандит і друг Порошенка».   Вони втомилися від «барижного» президента і Ко. Вони взяли його — як ліву руку — ненаситного клептократа Порошенка. Фірташ — пішов. Після доправлення в американську в’язницю ЦРУ почує таке про Порошенка, Яценюка, Тимошенко і Ко. , що Каддафі і Хусейн виявляться базарними баригами рівня безосвітнього Гройсмана. Не більше.

Що буде говорити Насіров, а згодом подільники і «права рука» Порошенка «в законі» — Кононенко, а за ними Хомутиннік, Грановській та інші представники кримінального «істеблішменту» бандформування   «БПП» — здивує не тільки світове суспільство, але й хічкоки, феліні і маріо п’юзо почнуть нову екранізацію «Хрещений батько — 2».

Тож побажаємо Насірову не вмерти до тюремної камери і налаштуватися на щоденні багатогодинні інтерв’ю слідчим НАБУ. А це і є ЦРУ, і Держдеп США.

Слава ЦРУ! Держдепу США слава! Що зачищають багно за нашими бидлопатріотами «а ля 500 грн.»».

І все-таки чомусь слабо віриться в те, що в країні визріла ситуація, при якій корупція згине. Чомусь таки здається, що замість Насірова прийде новий Насіров. Наразі поставили пана Продана. Закарпатський губернатор Геннадій Москаль дуже скептичний щодо призначення Продана і каже, що насправді поміняли шило на мило.

«ДФС має керувати людина, яка думає про державний бюджет, а не свої кишені. Бо те, що відбувається в цій служба зараз, — це ганьба України перед усією Європою. Після кривавої стрілянини в Мукачеві в 2015 році, яку спровокувала контрабанда сигарет, ми повністю зламали системну контрабанду через Закарпаття. Про це свідчила статистика затримань митних служб суміжних країн. І що? Через кілька місяців ДФС відсторонює керівника Закарпатської митниці за надуманими причинами й ставить свою команду.

У результаті українські фури з сигаретами знову затримують у Словаччині й Угорщині. Тому в ДФС давно пора навести порядок. Але заявляю прямо — заміна Насірова на Продана (хай і тимчасово) нічого не дасть, це все одно, що міняти шило на мило», — заявляє Москаль.

То що ж повинно статися в цій країні, щоб чиновники не хотіли красти і брати хабарі? Невже потрібен китайський метод боротьби з корупцією?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат