Валерій Мурга: «Лісівники Закарпаття стали більш відкритою структурою для суспільства»

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 17.02.2017 12:12 ПОЛІТИКА

Одне з досягнень лісівників Закарпаття за 2016-й рік - відкритість. Як зазначає начальник ЗОУЛМГ Валерій Мурга, вони завжди виконували чималий обсяг роботи, однак ніколи про неї не звітувалися громадськості.

Тепер завдяки представникам ЗМІ є можливість розповісти, а головне - показати, чим живуть лісові господарства:

«За останній рік лісівники Закарпаття стали більш відкритою структурою для суспільства. Ми готові щоденно й щохвилинно розказувати й показувати нашу роботу. Тому, якщо ви хочете зрозуміти, відчути як і чим живе ліс звичайно, потрібно й літературу про природу почитати, й у ліс піти, аби побачити процес і з лісівниками поспілкуватися», - наголосив він.

Без лісу закарпатців уявити неможливо. Але лісові ресурси не безмежні, тому вони потребують не тільки посиленої охоронної уваги, але й повинні системно оновлюватися, сприяти поліпшенню туристичної та економічної ситуації в краї. Лісівники піклуються про зелені насадження та населення яке проживає на території, відтак за останній рік увага приділялася лісовідновленню, розбудові туристичної інфраструктури та розширенню заповідних територій в області. Підприємствами Закарпатського ОУЛМГ за 2016 рік проведено лісовідновлення на площі 3633 га. або 104 % від плану, в тому числі 2223 га. шляхом природного поновлення ( 104 % від плану) та 1409 га. лісових культур ( 104% від плану).

Звернув увагу Валерій Іванович і на критику, яка звучала в бік лісівників коли на Закарпаття прийшла негода:

«Я як лісівник скажу, що ліс не є головним чинником, після вирубки якого створюються паводки. Коли випадає рекордна кількість опадів, коли величезний сніжний покров починає танути, то однозначно виникає загроза паводків. Однак із кожним роком ми намагаємося зменшувати кількість рубок і шукати нові шляхи для заробітку - туризм і рекреація, побічне користування дарів лісу, основою якого є заготівля та реалізація ягід, меду, грибів та березового соку. Слід звернути увагу, що за останній рік лісівники час значно збільшили територію заповідних земель. Нам дали всі погодження по розширенню територій заповідних земель НПП «Синевир», Ужанського нацпарку, а ще ми розширюємо «Зачарований парк», який підпорядковується Закарпатському обласному управлінню лісового та мисливського господарства», - підсумував Валерій Мурга.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат