Найабсурдніша війна: коли не ясно, хто ворог

13.02.2017 18:08 ПОЛІТИКА

Нашу війну влада заборонила називати війною. Це АТО. При цьому загинуло вже 10 тисяч людей. Час від часу стаються загострення, як, до прикладу, нещодавно було в Авдіївці. Але про причини такого загострення навмисно мовчать. Бо, виявляється, там замішані великі гроші.


Але авдіївські події оголили проблему — від обстрілів постраждав коксохімічний комбінат найбільшого олігарха України Рената Ахметова. Питання вирішувалося досить кардинально. Ахметов не любить, коли страждає його бізнес. А ще за кілька днів у Донецьку було вбито одного з лідерів бойовиків «Гіві». Це того самого, який знущався над нашими полоненими.

СБУ каже, що це не їхня спецоперація. Російська ФСБ також переконує, що це не вони. То хто?

Аж тут по бізнесу Ахметова вдарили з іншого боку. Ветерани і активісти перекрили залізничний переїзд поблизу міста Бахмут Донецької області. Було створено так званий «Штаб блокади торгівлі з окупантами». До акції долучилися військові побратими з різних міст і областей України.

Було ж зрозуміло, що умовний кордон між Україною та тимчасово окупованими територіями приносить комусь хороші прибутки. Спочатку потоки через кордон маскувалися і говорили про контрабанду. А потім уже йшла відкрита торгівля. Торгівля з ворогом. Як це сприймати?

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що ця акція загрожує енергетичній безпеці всієї країни. Тобто, визнав, що з окупованих територій до нас привозять вугілля, а ми за це окупантам платимо гарні гроші. Не просто за собівартістю, а за схемою «Роттердам плюс». Це коли Україна оплачує не лише за вугілля, але й за його умовне транспортування з портів голландського Роттердама. Це такі собі «чайові». Мовляв, окупанти інакше не хочуть, тому й платити потрібно за такою ціною, ніби ми це вугілля веземо з Голландії. Абсурд? Абсурд. Але на цих чайових, як і на всьому вугіллі, заробляє той-таки Ахметов. Ну і хтось від влади.

До речі, заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука назвав акцію з блокування залізничних перевезень через лінію розмежування в Луганській області незаконною і недоцільною. Подібні заяви пішли від Генпрокуратури та СБУ. А глава уряду Володимир Гройсман переконував, що вугіллю із окупованих територій немає альтернативи. Влада заметушилася.

А потім пішла на штурм. Спецпризначенці застосували силу до блокувальників. Били навіть інвалідів. Ось вона суть війни. Бити своїх.

І вже зовсім не дивно, що Верховна Рада за дві спроби не змогла включити у порядок денний і відповідно прийняти постанову-звернення до парламентів іноземних держав та міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії РФ проти України.

Тобто, ми хочемо співчуття та допомогу від демократичних країн у цій війні, але не спроможні навіть прийняти в парламенті заклик до країн світу засудити агресію.

Ну і зовсім кричущий факт. Україна закуповує в Росії двигуни для БТРів. Звичайно ж, за завищеними цінами. Про це йдеться у відеосюжеті «Слідства.інфо». Згідно з інформацією, щоб не купувати двигуни прямо з Росії, дочірнє підприємство «Укроборонпрому» «Укрінмаш» провело закупівлю 20 двигунів для українських БТР-80 через молдовські фірми-посередники.

«Молдовська компанія купила на заводі КАМаз 20 двигунів, ця компанія ввезла ці двигуни в Молдову на двох вантажівках. Компанія, яка ввозила ці двигуни — це молдовсько-українська компанія. Через кілька днів ці двигуни вона перепродала іншій компанії — «Автопрезенту», інша молдовська компанія перепродала третій, німецькій компанії, і німецька вже ввезла ці двигуни в Україну. Це схема, в якій беруть участь 4 економічних агента», — пояснюють автори розслідування.

Український оборонний концерн заплатив за двигуни по 15 тисяч доларів за одиницю.

За даними журналістів, через засновників молдовська фірма «APROTEHPRO» пов’язана з братами Бабенками, які входять до близького оточення екс-нар­депа «Батьківщини» Олександра Дубового.

За даними медіа, значний вплив на роботу «Укроборонпрому» чинить народний депутат Сергій Пашинський, який очолює парламентський комітет із питань національної безпеки та оборони. Олександр Дубовий — давній друг Пашинського. Нещодавно їх бачили разом, коли вони виходили з Адміністрації Президента, хоча сам Дубовий заявляє, що до постачання двигунів стосунку не має.

Ось така ця війна. Комусь домовини. А комусь надприбутки.

Загалом минулий тиждень був багатим на події.

Ось як його підсумував відомий політик Сергій Ратушняк

І так — підсумки тижня.

1. Бандита і кілера Гіві вбили. МІЛЬЙОН озброєних українців (МВС, СБУ, ЗСУ, ГПУ, МНС, ПРИКОРДОННИКИ, судді, їх ветерани) — ВСІ відхрестилися, що вони це зробили. А як же. Мільйон зі зброєю і сотнями мільярдів на утримання за два роки не спромоглися знищити хоча б 24-х (одного на місяць) відморозків, які очолили процес у ЛНР-ДНР.

2. Глава ЦВК Охендовський з фортецею за 50 млн. доларів два роки нелегітимний, взяв 160 тисяч доларів хабара і… НЕВИННИЙ!!! Отакої. Служив Януковичу вірно, вірно служить і міністрові економіки Януковича — панові Порошенку.

3. На розблокування залізничного руху з ЛНР-ДНР Порошенко кинув криміналітет-тітушок злочинних попередників. І розблокували 2 млн. доларів ЩОДЕННО для царя-батюшки Шоколадного.

4. Тітушка Порошенка Мельничук завдав шкоди настрою і піджаку пана Лещенка. За правду про корупцію в Україні, яку очолює Порошенко.

5. Порошенко вніс законопроект про:
— поновлення податкової поліції;
— право Ахметова і його кримінальному бізнесу не платити податки. Це називається — відмінити податки для підприємств, зареєстрованих у ЛНР-ДНР.

6. Тимошенко і Насіров сплатили 2 млн. доларів за стіл на молитовному сніданку у Трампа. А за деклараціями — голодні бомжі. Спала Юля в номері —
10 200 доларів за НІЧ.

7. Сідницелиз Януковича, а зараз Порошенка — Гончаренко — плюндрував фрагмент Берлінського муру, чим образив єдину авторитетну державу в світі, що ще не плюнула на нас. І цей той мур, із якого розпочалися процес розпаду СРСР і поява держави Україна. Не було ж тоді героїв і Майданів — давайте будемо чесними. П’яний Єльцин у Біловезькій хащі подарував нам НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Саме після падіння Берлінського муру.

Доходи населення впали від часів Януковича ВТРИЧІ. Майдану нема. Тож немає грошей США, Льовочкіна — немає ні патріотизму, ні гідності, ні героїзму.

Шануймося.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат