В Угорщині пропонують якомога скоріше надати безвіз Україні та захищати інтереси угорців Закарпаття

admin 09.02.2017 09:30 ПОЛІТИКА

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто (на фото) під час зустрічі зі своїми колегами у Брюсселі зазначив, що "санкції проти Росії не вдалися – ні політично, ні економічно".


Щодо України, то угорський політик, сказав, що відмова ЄС надати безвізовий режим для країни, яка виконала всі необхідні вимоги, є "несправедливою". На його думку, лише однієї угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною недостатньо – слід також зняти бар'єри на шляху переміщення товарів, послуг і громадян України.

За словами глави МЗС Угорщини, суверенітет України і її територіальна цілісність "не обговорюється", однак не слід забувати про права представників різних національних меншин, які проживають в країні. У тому числі 150 000 етнічних угорців на Закарпатті, права яких також повинні бути прийняті до уваги.

Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що прийняття поправок до "Про засади державної мовної політики" в Україні лише ускладнить становище угорської громади, адже зазіхає на права угорської діаспори. Тому Угорщина не підтримує прийняття такого закону.

Mukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат