Антиугорська акція в Києві викликала обурення в Угорщині та Закарпатті

admin 02.02.2017 18:09 ПОЛІТИКА

31 січня громадська організація "Чорний комітет" провела пікетування Посольства Угорської Республіки в Києві з дивною вимогою визнання в Угорщині української мови державною.


Самі активісти кажуть, що "причиною акції стали українофобські заяви глави МЗС Угорщини Петера Сіярто", який у своїх виступах "дозволив собі прямі втручання у внутрішні справи України щодо мовного та освітнього законодавства. І саме ці пропозиції Угорщини лягли в резолюцію ПАРЄ щодо України".

Також не сподобалося представникам організації позиція Угорщини щодо скасування санкцій проти Росії. "Крім того, Угорщина вже не перший рік проводить політику мадяризації населення українського Закарпаття", - стверджують у "Чорному комітеті".

Вони передали представнику посольства Угорщини вимоги, які подеколи межують з абсурдом. Наприклад, перейменувати Будапешт в Несторо-Махновськ, встановити на центральній площі столиці Угорщини пам’ятник Роману Шухевичу, перераховувати всі податки угорців до бюджету України, назвати річку Тиса - ОУНівською тощо.

Окрім цього - зробити українську мову державною в Угорщині та мовою викладання у всіх навчальних закладах. А ще "гарантувати дублювання фільмів, які демонструються на території Угорщини українською мовою".

Новина про пікетування посольства Угорщини в Києві проти їх втручання у внутрішні справи України потрапила і в угорські новини. Угорці активно її поширюють та коментують на форумах.

"Показово, що серед обурених є також жителі українського Закарпаття, що підтверджує наявність агресивної мадяризації цих земель", - зазначають активісти на своїй сторінці у соцмережі.

Видається, що учасники акції очікували саме такої реакції. Тобто мова завідомо йшла про добре сплановану провокацію.   Питання полягає лише у тім кому це вигідно і якою була справжня мета акції?

Слід зазначити, що лідером організації є Богдан Тицький, кандидат в нардепи від Радикальної партії Олега Ляшка, але до Верховної Ради він не потрапив.

Mukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат