Геннадій Москаль розповів про все цікаве, що відбувається на Закарпатті

admin 19.10.2017 10:59 ПОЛІТИКА

Три основні теми для Закарпаття, які озвучив журналістам Геннадій Москаль, як позицію очільника Закарпатської ОДА:



1) по "освітньому закону" і маніпуляцій на місцях:
- це спекуляції окремих політиків, які хочуть заробити на цьому якісь політичні "дивіденди" (звісно і в першу чергу депутата від БПП Г.Москаля);
- Венеціанська комісія має фахово покласти крапку в цьому питанні і на його думку буде рекомендувати однозначно переглянути "мовну статтю", оскільки вона порушує ряд міжнародних конвенцій і зобов'язань;
- Президента "обманули", а саме "Петра Порошенко дезінформували при підписанні цього закону" підлеглі та інші особи, які наче б то не повідомили його, що ратифікована ВР європейська Конвенція щодо нацменшин поширюється і на середню та вищу школи щодо мови викладання предметів мовами нацменшин, тому "прийнята редакція Закону є її порушенням і підлягає перегляду".
- Не знає чому нардеп Брензович, який представляє у ВР передусім інтереси угорської нацменшини, публічно мовчав і не мав претензій до Закону, як при прийнятті ВР 5 вересня, так і на стадії обговорення його проекту в комітетах.
- Депутат облради Андрій Шекета написав неправдиву інформацію щодо "мовної сесії" облради 21 вересня, а саме "ніхто тексту звернення до Президента не змінював після сесії, а був направлений той, який був представлений депутатам на сесії" (де Шекета пристосуванські "утримався" за це антиукраїнське звернення)
- очільник ОДА здивований чому і досі не скасований скандальний "мовний закон Ківалова-Колесніченка" (Про засади державної мовної політики), який скасувала ВР, однак не була підписана ні Турчиновим, який був тоді в.о. президента, ні потім П.Порошенко, тому досі діє і створює зокрема проблеми з мовами нацменшин.
- Закарпатський угорський педінститут в Берегові приватний заклад і жодним чином з нашого бюджету не фінансується і наче б то ніколи не фінансувався, куди 7 жовтня не пустили українську громадськість і журналістів. Про табличку на фасаді закладу, на якій зазначено, що реставрація фасаду та даху здійснена за підтримки в т.ч. Закарпатської облради Г.Москаль нічого не знає і "такого не було".

2) по звільненню голови Хустської РДА Н.Павлія:
- Г.Москаль вже ініціював перед Адміністрацією Президента питання щодо звільнення Назарія Павлія, оскільки його некомпетентність призвела до прийняття незаконних дозволів на розробку документації під будівництво міні-ГЕС на р.Ріка та підбурило мешканців Хустщини на протести;
- десь за місяць має бути результат, оскільки питання звільнення чи іншого покарання розглядає дисциплінарна комісія при АП, вона ж має право і вирішити про відсторонення голови РДА на час службової перевірки;
- поки він губернатор ніяких ГЕС погоджувати жодна РДА не буде, за виключенням Тячівщини, де остаточну крапку мають поставити громади на повторних слуханнях ще до кінця цього року.

3) по планованому мегакурорту "Свидовець":
- проект знеособлений, розробляється на замовлення адміністрації, пройде всі процедури погодження, а тоді лише буде виставлений публічно на обговорення і бути обраний на конкретних засадах інвестор (слід зазначити, що розробником проекту ДТ є ТОВ "Наша спадщина", яке розробляло також одні з проектів сумнозвісних ГЕСів на Хустщині)
- "дерева рубати ніхто не буде", загальна площа курорту 1,4 га, з яких 650 га з Ясінянського лісгоспу, яка не заліснена і це в основному "та високогірна велика полонина без дерев";
- цифра в 14 000, 00 га озвучена в ЗМІ - "груба фальшивка". Тоді виходить і "груба фальшивка" цифра в "13670,73 га" (тобто майже 14 тис.га), яка зазначена, як площа земельної ділянки для якої розроблено детальний план, в протоколі громадських слухань с.Лопухово від 11 травня 2017 р. щодо розробки проекту землеустрою на території Лопухівської сільради орієнтовною площею 18 га під розташування туристичного комплексу "Свидовець". Слід зазначити, що згідно тексту протоколу на слуханнях були присутні посадові особи Тячівщини: голова Тячівської РДА В. Дем'янчук, районний архітектор О.Маркова, нач. районного Держгеокадастру Б.Немеш, нач. відділу охорони здоров'я РДА і районний депутат від БПП І. Фабрицій, консультант Закарпатської ОДА Ярославна Іванова та 32 "жителі села Лопухово", з яких 27 проголосувало затвердити детальний план під "Свидовець.

- що за консультант Закарпатської ОДА Ярославна Іванова, яка була присутня та виступала з ідейним змістом проекту курорту "Свидовець" на цих громадських слуханнях в Лопухові (гідно тексту протоколу), Г.Москаль не знає і взагалі "такої посади в ОДА не має".

Отже, щодо "мовного" питання - досить маразматична позиція представника Президента в області, яка суперечить офіційній і публічній позиції Петро Порошенко; щодо звільнення голови РДА Хустщини - покаже час. Щодо 3-го резонансного питання - чергова маніпуляція, недоговірка чи "груба фальшивка" від влади? Чому і досі не опублікована вся проектна документація цього мільйонного проекту курорту, який виконується за бюджетні кошти? Чому знову все кулуарно чи можливо це просто якась чергова "земельна схема"? Більше питань ніж відповідей, але думаю попередні висновки думаю кожен зробить собі сам.

http://transkarpatia.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат