У Словаччині заговорили про ще один пункт пропуску на українсько-словацькому кордоні

admin 18.09.2017 16:07 ПОЛІТИКА

Словацька журналістка Катарина Клекнерова порушила тему відкриття нового пункту пропуску між Словаччиною та Україною. Йдеться про можливе створення нового КПП

Словацька журналістка Катарина Клекнерова порушила тему відкриття нового пункту пропуску між Словаччиною та Україною. Йдеться про можливе створення КПП між словацьким селом Улич Пряшівського краю та українським населеним пунктом Забрідь Великоберезнянського району.

Сільський голова села Улич Ян Голінка каже, що відкриття нового пункту пропуску дасть можливість жителям Улицької долини Словаччини не витрачати 52 км їзди до Ублі, де є найближчий прикордонний перехід, де є кількагодинні кілометрові черги. Між цими селами, яких ділить кордон, є 2 км.

Туристи з міста Кошіце у коментарі телевізійникам зазначили, що відкриття такого пункту пропуску дасть можливість розвинути як туризм, так і край, адже тут є гарна природа.

Журналістка, у свою чергу, розповіла про гастрономічні цікавини Перечина, зокрема, про дегустацію відомого місцевого делікатесу – жаб’ячих лапок, а також про найдовшу липову алею та різноманітні заходи в Ужгороді.

Крім того, унікальні букові праліси та дерев’яні храми приваблюють туристів з усього світу. Так, туристи з Росії були вражені маленькими словацькими селами.

Варто зазначити, що українсько-словацька комісія вирішить питання функціонування пункту перетину за кілька тижнів.

Детальніше – у відеосюжеті каналу "JOJ".

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат