Москаль: «Хабарництво в архітектурно-будівельній інспекції – це наслідок жорсткої централізації"

11.09.2017 16:47 ПОЛІТИКА

 

Закарпаття займає одне з останніх місць за здачею приватного житла та комерційних об’єктів у експлуатацію, хоча стільки квадратних метрів, як будують у нашій області заробітчани, не будується ніде в Україні, – заявляє Геннадій Москаль.

– Низькі показники фіксуються через корупцію та хабарництво в управлінні Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ), і останнє гучне затримання головного державного інспектора ДАБІ, котрий вимагав у приватного підприємця 4,5 тисяч доларів за видачу дозвільних документів, – ще один цьому доказ. Головна причина корумпованості ДАБІ – це жорстка централізація органів виконавчої влади, проведена при Януковичу.

Раніше архітектурно-будівельний контроль (так само, як і багато інших теперішніх представництв центральних органів виконавчої влади) був підрозділом облдержадміністрації. Після жорсткої централізації в підпорядкуванні ОДА залишилося двадцять структурних підрозділів, а близько сімдесяти підпорядковуються напряму Києву і формально нікого тут не слухають. У липні цього року я направляв листа голові ДАБІ України, в якому вказував, що його обласний підрозділ займається невідомо чим, і просив розглянути питання щодо перебування на посаді начальника (додається нижче). Однак прохання залишилося без реакції. Корупція в обласних представництвах органів центральної виконавчої влади відбувається або через те, що Києву, грубо кажучи, наплювати, чим займаються підлеглі в регіонах, або ж Київ вимагає від підлеглих брати хабарі й носити «нагору». І поки ця запроваджена Януковичем жорстка централізація не буде зруйнована, ситуація не зміниться.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат