Шлях до узурпації влади

29.07.2017 16:00 ПОЛІТИКА

Українці шоковані поведінкою президента Порошенка. У 2014 році   Порошенко представляв нового главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі такими словами: «Михайло Саакашвілі — мій друг зі студентських років. Я пам’ятаю його як вольову та рішучу людину, і маю підставу йому довіряти». А перед цим Порошенко урочисто надав Міхеілу Саакашвілі українське громадянство.




Згодом Саакашвілі почав притискати корупціонерів і нечистих на руку бізнесменів, серед яких були і люди з оточення Порошенка. Президент звільнив Саакашвілі з посади глави ОДА. Той не дуже образився і почав активну політичну діяльність, опинившись в опозиційному таборі.

І ось днями Петро Порошенко навідався до Грузії, з якою у нас були останнім часом доволі холодні стосунки. І все через Саакашвілі, якого там мали намір покарати за певні кримінальні діяння, коли Саакашвілі ще був президентом Грузії. Відразу після повернення Порошенка з Грузії міграційна служба повідомила, що президент Порошенко зробив подання на позбавлення Саакашвілі українського громадянства. Це такий підлий подвійний удар — відновити добрі відносини з Грузією і позбутися конкурента на президентських виборах.

Політологи та багато політиків різко засудили дії Порошенка щодо намагання узурпувати владу в Україні.

З цього приводу закарпатський політик Сергій Ратушняк із сарказмом написав:

«Ні Конституція, ні жоден закон України не дозволяють позбавляти когось громадянства. Окрім власної згоди. Однак Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. Тому що той осмілився говорити про мародерську суть української влади. Не правда ж, європейський шлях?»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат