ICTV: Росія має намір через агентуру дестабілізувати ситуацію на Закарпатті

admin 28.07.2017 07:47 ПОЛІТИКА

В Угорщині, яка є членом ЄС та НАТО, постійно перебуває близько 300 офіцерів російської розвідки, пише західна преса. Їхня активність несе пряму загрозу не тільки Європі, але й Україні

В Угорщині, яка є членом ЄС та НАТО, постійно перебуває близько 300 офіцерів російської розвідки, пише західна преса. Їхня активність несе пряму загрозу не тільки Європі, але й Україні. Вітчизняне МВС стверджує: російські спецслужби активно працюють і з угорцями, які мешкають у Закарпатті. Чим шпигунське кубло загрожує Європі та нашій країні?

Наприкінці травня в Закарпатській області з’явились дві стели угорською мовою. На них були записи: «Угорці вітають вас» і «Земля угорської мови». За даними правоохоронців, стели встановили з провокаційною метою, щоб потім знищити і висвітлити цю акцію в російських ЗМІ як дискримінацію і утиск угорськомовного населення Закарпатської області. У МВС України впевнені – російські спецслужби мають своїх агентів в закарпатській угорської громаді, яка нараховує більше, ніж 150 тисяч осіб.

В Україні Москва використовує угорські парамілітарні та праві організації для провокацій на ґрунті сепаратизму, наголошують експерти. Варто пригадати акції, спрямовані на зрив мобілізації етнічних угорців до лав української армії чи з утворення угорської національної автономії на Закарпатті.

Російські спецслужби намагаються впливати на угорців Закарпаття з території сусідньої Угорщини. Західна преса вже неодноразово звертала увагу на те, що Росія використовує Угорщину в якості передової операційної бази розвідки на території НАТО і ЄС. За даними журналістів, на сьогодні в країні присутні біля 300 офіцерів російської розвідки, які перехоплюють сигнали зв’язку, займаються агентурним збором інформації по всій Європі, планують і організовують різні підривні заходи.

Експерти підкреслюють: в Угорщині створений режим найбільшого сприяння для російських спецслужб. На рівні керівництва держави, яке давно відомо своїми проросійськими поглядами, заборонено втручання в їх діяльність. Російські агенти в Угорщині залишаються ще з часів соціалістичного табору. Після 1991 року в країні так і не була проведена люстрація, списки радянських агентів не оприлюднили.

Загравання угорського уряду з Росією може дорого обійтись цій країні. Це добре відомо Україні на власному прикладі. Як тільки інтереси Будапешту розійдуться з інтересами Москви, Росія не вагаючись ударить Угорщині в спину.



"Ранок у великому місті" на ICTV

https://pmg.ua/life/61960

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат