Не лякайте дітей Трампом…

12.11.2016 18:17 ПОЛІТИКА

В Україні великий шухер. Президентом США став не той, на кого сподівалися. Точніше, вся українська преса та телебачення втовкмачувала в дурні голови, що Дональд Трамп якесь тупе чудовисько і розумні американці виберуть «білу і пухнасту» Хіларі Клінтон. І так буде добре для всіх нас, бо Трамп — за Росію і мало не друг Путіна, а Хіларі — за Україну.


Це якщо коротко. Насправді ж американці не настільки вже й розумні і в масі своїй це явно не інтелектуали. Американське суспільство отруєне споживацькими настроями. Є солодкий істеблішмент і примітивна «вата», не гірша за нашу.   Але мова не про американців, а про нас. Як хтось вдало описав розмову двох бабусь, які продавали зеленину з тротуарів: «Марьо, чулась, же тот клоун Трамп виграв вибори в Амириці? — Йой, но типирь нам всім кониць!»

І хочеться запитати: а ти, Марьо, не думала про те, чому продаєш з тротуару зеленину замість того, щоб подорожувати по світу «на старі роки», як це роблять у цивілізованих країнах? Явно   не через американського президента. І хто би не був там президентом, гіршого за наших не буде. Думай про наших баранів, а головне, чому вони при владі. Їх туди хтось обрав.

Не переживайте за американців. З ними нічого не станеться. Там є система владних противаг. І від одного президента мало що залежить. Вся система влади побудована так, щоб США домінували у світі. Трамп уже витер свої дурні промови про жінок і мусульман, поговорив з Обамою і почав займатися справами, забувши всі образи з боку команди Клінтон.

Подивіться хоча би на фото. Це Клінтони були хорошими і бажаними гостями на весіллі Трампа. І все в шоколаді. Це політика. До речі, наші нардепи також із трибуни парламенту на телекамери поливають один одного брудом і навіть писки б’ють один одному. А потім виходять у коридор і обнімаються, як старі добрі друзі.

Але не лише українці примітивно мислять про американські вибори. Деякі росіяни раділи так, нібито в них після перемоги Трампа життя стане малиною. Навіть дурик Жириновський влаштував банкет із нагоди перемоги Трампа, а депутати російської Думи кричали після виборів, як навіжені: «Мы победилииии!» Ага, порадійте трошки. Можливо, і буде пом’якшення санкцій, можливо, будуть якісь рухи по Сирії. Але ніколи США не віддадуть свого геополітичного лідерства у світі, і якщо для цього потрібно буде натиснути на Росію, то натиснуть без вагань. І завжди влада республіканців була жахом для Росії.

До речі, українська влада також перелякана. Вони такі були впевнені в тому, що переможе Клінтон, що писали всяку єресь про Трампа в соцмережах. Тепер тишком-нишком це все витирають, бо згадують, що Трамп щось не те писав про Україну і мало не визнав Крим російським, то тепер буде кара. А деякі українські політики вже починають лизати Трампу задницю з якогось дива. Наш Віктор Балога навіть англійською мовою привітав Трампа з перемогою. Заспокойтеся. Трампу начхати на всіх вас, разом узятих. Боїтеся реакції США? А чому ви думаєте, що хтось повинен бути такий, хто буде опікуватися Україною і підкидувати грошенят? А чому би нарешті не піклуватися про себе самим?

Світ міняється і його хилить управо. Союзи будуть розвалюватися і кожна країна буде намагатися будувати внутрішню самостійну систему, яка би забезпечила ріст економіки і добробут громадян. До уваги влади: ви ж знаєте, що наша бідна країна ще досі продукує більше, ніж споживає! Просто гроші осідають не в бюджеті, а на рахунках олігархів у офшорах. От вам і відповідь на те, як спробувати жити більш самостійно: поверніть крадене!

Трамп про Крим і війну в Україні. Основні висловлювання

Новообраний президент США Дональд Трамп не надто переймається ситуацією в Україні. Судячи з відповідей на неодноразові запитання журналістів на цю тему, Трампу, схоже, не важливо, чий Крим, чи йде в Україні війна і чи причетний до неї Путін.

Схожим чином він прокоментував улітку 2015 року запитання про те, чи має Україна вступати до НАТО.

«Мене це питання не хвилюватиме. Якщо вступить — чудово, якщо не вступить — чудово», — сказав він.

Тоді він запевнював, що «дуже добре поладив би з Путіним» у разі обрання президентом США.

Також він неодноразово заявляв, що Україною має опікуватися Європа, зокрема Німеччина, а не США.

«Україна — країна, яка хвилює нас набагато менше, ніж інших членів НАТО, і тим не менше ми тягнемо все це на собі. Вони не роблять нічого. Чому не Німеччина відповідає за Україну від НАТО? Чому не інші країни, які розташовані в безпосередній близькості до України, цим займаються? Чому ми завжди ті, хто веде до потенційної Третьої світової війни з Росією?» — заявляв Трамп у березні 2016-го.

У цій же відповіді він критикував саме НАТО, заявляючи, що воно обходиться Америці надто дорого.

Говорячи про анексований Росією Крим та необхідність повернути його Україні, він також старався уникати відповіді, використовуючи своє стандартне «ми розглянемо це питання», але в липні таки заявив, що жителі Криму, на його думку, самі обрали Росію.

«Але, ви знаєте, мешканці Криму, з того, що я чув, хочуть бути скоріше з Росією, ніж там, де вони були. І це теж слід мати на увазі», — сказав Трамп.

Майбутній президент США також обіцяв розглянути питання про визнання Криму російським і зняття санкцій із Росії. Також він заявляв, що через Крим може початися Третя світова війна.

Втім, ці заяви не викликали особливого резонансу ні у Кремлі, ні на Банковій — і там, і там назвали їх передвиборною риторикою.

Також неоднозначною є позиція Трампа щодо необхідності постачання Україні зброї. За даними ЗМІ, влітку Трамп особисто домігся виключення з програми Республіканської партії пункту про постачання в Україну зброї.

Однак у вересні екс-спікер Конгресу США Ньют Гінгріч заявив, що в разі перемоги Трампа США почнуть постачання зброї Україні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат