Закарпатець Шуфрич літає з кумом Путіна на його літаку

23.09.2016 17:23 ПОЛІТИКА

Програма «Схеми», яка є спільним проектом Радіо Свобода та «УА-Перший», розповіла, хто з народних депутатів літає власними або чартерними літаками. Серед таких депутатів представники майже всіх фракцій. Дехто з них не заперечує, що має у власності літак, хоча в декларації він не зазначений. Дехто каже, що літає чартером.



А от «опозиційного» нардепа від Закарпаття Нестора Шуфрича журналісти зафіксували разом із колишнім главою Президентської адмінстрації Леоніда Кучми — Віктором Медведчуком.

Літак Falcon-900 прилетів із Венеції. Це один із найдорожчих приватних літаків. Його вартість сягає 50 мільйонів доларів. Пасажирами літака виявились депутат від «Опозиційного блоку» Нестор Шуфрич та колишній голова Адміністрації Президента Кучми і кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук.

Нестор Шуфрич не захотів відповідати на запитання журналістів про те, кому належить літак, на якому він прилетів із Медведчуком. «Якби я був сам, я б вам відповів. А враховуючи, що це інформація, яка стосується й іншої особи, думаю, що коректно було б запитати і її», — зазначив він.

«Схеми» зафіксували й інший приліт Нестора Шуфрича. Цього разу без Медведчука. «Я користуюсь іноді можливістю зробити відповідні перельоти на чартерних рейсах, якщо в цьому є необхідність. Це коштує 1,5—3 тисячі євро за годину», — додав Шуфрич.

Одним словом, закарпатець Нестор Шуфрич живе на широку ногу. І це при тому, що його футбольний клуб «Говерла» з Ужгорода не міг виплачувати гравцям зарплату і зрештою зник.

Як відомо, Нестор Шуфрич свого часу був одним із перших партійних функціонерів партії Віктора Медведчука СДПУ(о). Дружні стосунки з кумом Путіна у нього залишилися і досі.

До речі, свого часу були скандали з чартерними літаками ще в одного закарпатського свинопаса — Віктора Балоги. Зокрема, у квітні 2009 в аеропорту Ужгорода ужгородські митники затримали літак, який здійснював переліт Прага—Київ—Ужгород і яким керував американський пілот, для перевірки митного законодавства. Тодішній міністр МВС Юрій Луценко сказав, що МВС направило до прокуратури матеріали про зловживання Балоги при використанні літаків державної компанії «Україна». «Після цього Балога почав переміщуватися приватними літаками. Наскільки мені стало відомо, це пересування здійснювалося на літаках, які не пройшли розмитнення на території України», — заявив Луценко.

А тодішній мер Ужгорода Сергій Ратушняк сказав: «Усе Закарпаття знає, що цим літаком вартістю кілька мільйонів доларів майже щотижня користується Віктор Балога, якого сам президент назвав сантехніком. Хоча відповідно до декларації зарплата глави СП за 2008 рік — щось близько 16 тис. грн.».

А у 2010 році здійснив аварійну посадку в Одесі літак Falcon-20. Тоді ж нардеп (а нині глава Закарпатської ОДА) Геннадій Москаль розповів, що на цьому літаку літає Віктор Балога. «Балога   використовує цей літак, літає на ньому. Я знаю, що він хотів його продати, але через фінансову кризу не знайшлося покупців», — сказав тоді Москаль.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат