Посол Ерно Кешкень: Те, що заявляє Jobbik – не є позицією влади Угорщини

admin 03.08.2016 08:27 ПОЛІТИКА

Дипломат закликав розділяти офіційну позицію уряду та партії влади з позицією інших політичних сил Угорщини.


– Партія «Jobbik» – це велика угорська партія, вона опозиційна і не представлена в уряді. Вони мають право висловлювати свою думку і це їхня відповідальність. Але те, що вони говорять, не є позицією партії влади. Якщо представник опозиційної партії поїде до Криму, то це, я повторюся, його відповідальність. Уряд же явно висловлює свою думку про анексію Криму. І дуже важливим в таких питаннях є саме те, що говорить уряд Угорщини, – наголосив Ерно Кешкень в інтерв’ю виданню Інтерфакс.

За словами дипломата, крайнощі у українсько-угорських відносинах присутні, але з обох боків: напротивагу заявам Jobbik посол згадав антиугорські вигуки на марші правих сил в Ужгороді.

Слід зауважити, що до Євромайдану партія Jobbik активно працювала на Закарпатті, її представник Бейла Ковач мав навіть свій офіс у Берегові. Але після Революції Гідності офіс закрили, а низку партійців Jobbik оголосили персонами нон грата в Україні. Проти ж Бейли Ковача ініціювали справу в самій Угорщині за підозрою в шпигунстві.

Водночас, саме Бейла Ковач був серед тих євродепутатів, які були спостерігачами на псевдореферендумі в Криму, а представники партії Jobbik не раз заявляли, що як Росія має «законні» права на Крим, так Угорщина – на Закарпаття.

Mukachevo.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат