Угорська партія КМКС заблокувала роботу Чопської міськради (відео)

admin 26.07.2016 07:19 ПОЛІТИКА

З осені минулого року, коли місто отримало нову чопську владу, Чоп почав потихеньку оживати. Незначні, але видимі зрушення може побачити кожен мешканець міста.

Часу для розкачування новій міській владі немає, адже за попередні роки накопичилася величезна кількість справ, які потрібно вирішувати, забезпечуючи життєдіяльність міста. Постійні «палки в колеса» з боку частини депутатського корпусу партії ЄЦ зрозумілі, адже їхній чопський лідер втратив насиджене десятиліттям тепленьке містечко. Страйк медиків, постійні популістські пропозиції та відмови стали закономірним явищем для команди з ЄЦУ, адже новообрана міська влада потихенько розпочала рух вперед.   Сьогодні до протесаної групи з ЄЦУ   приєдналися чопські депутати від КМКС, політичної сили, яка сформувала міську чопську владу.

На сьогоднішній день в Чопській міській раді нараховується 7 депутатів від цієї політичної сили, причому їхній чопський лідер Оскар Балог, перший заступник міського голови   з питань виконавчих органів влади.

8 липня 2016 року   в місті Чоп пройшла майже історична сесія міської ради, чопські депутати з 24 питань порядку денного змогли підтримати лише 3.

Злагоджений до цього часу режим роботи міської ради був порушений відмовою депутатів   КМКС підтримувати   майже всі рішення ради.   Про причини відмови поки-що невідомо, але як стверджують очевидці, криза відношень настала після відвідин міської ради минулого тижня, дружини лідера чопських угорців Лівії Балог. Що вона вимагала також невідомо. На сесії міської ради заступник міського голови Оскар Балог також не пояснив, чому владна партія КМКС не підтримує рішень сесії.

Шантажуючи керівництво чопської влади, депутати від угорської політичної сили зовсім не дбали про мешканців міста, адже напевно у кожного з них є паспорти іншої держави, тому про життєдіяльність міста їм якось байдуже.

Не прийняття змін до бюджету міста,   Програми дитячий майданчик, надання дозволів на розроблення технічної документації у приватному секторі та забезпечення заробітною платою педагогічних працівників, а учнів підручниками – факти бездумного   сьогоднішнього   політичного популізму від КМКС.

Ось, вони, герої чопської мікрореволюції: Балог Оскар – заступник Чопського міського голови,   Дебрецені Мігаль – працівник телеканалу «Тиса» , Берецкі Томаш – працівник телеканалу «Тиса», Гурик Олена – вчитель   Чопської ЗОШ №2, Балог Барна- тимчасово непрацюючий.

Вищим ступенем цинізму можна вважати факт, коли ці горе-депутати не голосують за передачу Релігійній громаді (парафії) Мукачівської дієцезії   римсько-католицької церкви м. Чоп (вул. Головна,35) в постійне користування земельної ділянки для   обслуговування будівель церкви   та дружньо   голосують за своє шкурне земельне питання щодо будівлі колишньої «стекляшки» в м. Чоп, проїзд Миру 2Б.

Це уже другий випадок, коли КМКС   так зухвало відноситься до парафіян цієї релігійної громади, ніби прихожани цього храму не є угорцями.

Отже, для релігійної громади рішення можна не приймати , а для   потреб своєї політичної партії КМКС – так.

Чим завершаться такі політичні ігрища в Чопі, можна лише здогадуватися, але чи потрібні нам такі депутати тут відповідь однозначна – ні. Фінансова підтримка угорськомовного населення за рахунок коштів КМСК перед виборами починає показувати своє істинне лице.

Розхитування стабільності та спокою в місті, розпалювання національних відносин непотрібно сьогодні   місту на кордоні з Європою.

Аналізуючи цю ситуацію можна стверджувати лише одне, що бумеранг запущений від КМКС, має властивість   повертатися.

Чи знайде чопська влада вихід з цієї цікавої «чопської гамбітної» ситуації побачимо пізніше.

Відеоматеріал засідання сесії Чопської міської ради можна побачити за наступним посиланням :


Андреа   Моруа для Groza-news

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат