500 тисяч виділяють гривень Хустському району, мільйон — Виноградівському — на ліквідацію наслідків

admin 22.06.2016 10:34 ПОЛІТИКА

Сьогодні (22.06) зранку Геннадій Москаль провів термінове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядалося питання ліквідації наслідків стихійного лиха в Хустському та Виноградівському районах.

Станом на 9 годину ранку зібрана інформація про 1200 пошкоджених будинків у 7 селах Хустського району та 6000 пошкоджених будинків у 14 селах Виноградівського району (в тому числі пошкоджені об’єкти соціальної сфери – школи, дитсадки, фельдшерсько-акушерські пункти тощо). Крім того, госпіталізовані 7 мешканців Виноградівщини, які під час падіння граду отримали різні травми. На щастя, обійшлося без серйозних тілесних ушкоджень. Від негоди постраждали також окремі населені пункти Іршавського та Свалявського районів.

Завдані збитки підраховуються, створені комісії здійснюють подвірні обходи і складають дефектні акти.
– Комісія класифікувала стихійне лихо, як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня, – заявляє Г.Москаль. – Цей статус дає підстави просити допомогу на ліквідацію наслідків негоди в Уряду України. На сьогодні в резервному фонді обласного бюджету є 1,5 мільйона гривень. Я підписав розпорядження про виділення 500 тисяч Хустському і 1 мільйона Виноградівському районам. На ліквідацію наслідків стихії будуть залучені кошти і районних та сільських бюджетів. Сьогодні зранку в мене була телефонна розмова з керівництвом Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), яке повідомило, що від негоди постраждали також Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська та Чернігівська області. ДСНС готує звернення в Кабінет міністрів України щодо виділення коштів усім постраждалим регіонам, у тому числі й Закарпаттю. Ситуація з ліквідації наслідків стихійного лиха перебуває на постійному контролі обласної влади.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : град

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат