Берегово відвідав держсекретар міністерства людських ресурсів Угорщини Карой Цібере

admin 27.05.2016 07:44 ПОЛІТИКА

26 травня Берегово вдруге за останній рік відвідав державний секретар міністерства людських ресурсів Угорщини з соціальних питань Карой Цібере.


Він зустрівся з єпископом Закарпатської реформатської церкви Шандором Зан Фабіаном та головним координатором громади Бейлою Надем, ознайомився з роботою соціальної кухні, діяльністю якої опікується міська рада, мав розмову з мером Берегова Золтаном Бабяком та головою районної ради й одночасно керівником районного осередку КМКС Йосипом Шіном, побував у дитячому садочку.

Високопосадовець привіз для потреб соціальної кухні 50 пакунків із довгостроковими продуктами загальною вагою 750 кілограмів, яких вистачить для тримісячного функціювання закладу. Стільки ж отримали вихованціі дошкільного закладу. Організацією та закупівлею харчів за кошти міністерства займалася Служба допомоги Угорської реформатської церкви на чолі з Шандором Палом, який теж був присутній на передачі гостинців.

"Угорський уряд, незважаючи на міграційну кризу, не знижує планку безкорисливої допомоги Закарпаттю, а, навпаки, піднімає її,- акцентував на зустрічі з представниками вітчизняних та угорських мас-медіа Карой Цібере.- Сьогодні з керівництвом Закарпатської реформатської церкви, міста та району обговорили подальші конкретні проекти, до реалізації яких готовий долучитися уряд Угорщини."

Під час перемовин йшлося і про дальшу матеріальну підтримку діяльності соціальної кухні, історичних церков краю, організацію літнього відпочинку школярів, яке здійснюватиметься через релігійні громади, інші види допомоги. Зокрема, угорський уряд виділяє 3 мільйони форинтів для організації літнього відпочинку учнів, ще 1 мільйон буде передано на дитяче харчування вихованців дитсадків. Угорці сприятимуть також придбанню сучасної карети швидкої допомоги, утримувати яку буде реформатська громада Закарпаття.

Поважний гість оглянув спортивний майданчик зі штучним покриттям, який нещодавно відкрили на території римо-католицького храму, і який був споруджений за фінансової підтримки сусідньої держави.

Насамкінець Карой Цібере зустрівся з головою Берегівської районної ради і водночас очільником районної організації середньої ланки КМКС Йосипом Шіном. Відбувся діалог про шляхи дальшого розвитку взаємовигідного співробітництва та партнерства між Угорщиною та Закарпаттям, зокрема Берегівщиною. Очільник району розповів гостю про певні проблемні питання, які турбують зараз керівництво та громадськість району. Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі тут же запропонував свою допомогу у вирішенні наболілого. Його підтримав і держсекретар.

У перемовинах брав участь віце-консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда.

http://uazmi.net/news/behkqnrZYz40myFYB5eabs













admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат