Які вимоги партія "Громадянська позиція" ставить до своїх кандидатів    

admin 01.10.2015 10:20 ПОЛІТИКА

Прозорість влади на всіх рівнях, відкритість перед громадою та регулярна звітність перед виборцями – такі вимоги ставить перед своїми кандидатами партія «Громадянська позиція».


Про це йшлося під час прес-конференції за участю голови партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, а також керівника Волинського обласного осередку партії Сергія Чурікова.

Загалом, до рад різних рівнів на Волині йтимуть 400 кандидатів від «Громадянської позиції», причому лише 15% з них є її членами.

«У нашу партію приходять щось змінювати, а не заробляти. У нас немає централізованого фінансування, партія живе за рахунок членських внесків. Тому немає тисячних черг, аби до нас потрапити», - пояснює пан Гриценко.

З його слів, всім охочим, використовуючи нову виборчу систему, дають змогу потрапити в органи місцевого самоврядування та навести порядок у своїх селах та містах. Що стосується критеріїв відбору, які озвучив Гриценко, то вони достатньо лаконічні: «Це, насамперед ті, хто проявив себе чесним, порядним і ефективним у відстоюванні громади: як на місцевому рівні, так і під час війни на сході України».

Натомість, у партійні списки не потраплять ті, хто свого часу членствував у КПУ, СДПУ(о) та Партії регіонів. Пан Гриценко каже, що у разі обрання, депутати візьмуть на себе низку зобов’язань. Зокрема, повідомлять свій номер телефону виборцям та не змінюватимуть його. Щотижня проводитимуть прийоми громадян, а щопівроку – звітуватимуть перед громадою.

«Громадянська позиція» лобіює прозорість влади на всіх рівнях: починаючи сесійними засіданнями з відкритим доступом, закінчуючи звітами про використання бюджетних коштів та комунальної власності. Зі слів пана Гриценка, ресурсів країни достатньо для того, аби жити краще. Проте для цього їх слід використовувати грамотно та не допускати корупції.

Насамкінець голова «Громадянської позиції» зазначив, що місцеві вибори напрочуд важливі для мешканців міст та сіл. Адже добитись вирішення певної проблеми легше на місцевому рівні, ніж на центральному. Відтак, він закликав 25 жовтня всіх волинян прийти на виборчі дільниці.


http://www.volynnews.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат