Що цікавить Країну Кленового листя в Ужгороді?

admin 15.04.2015 10:50 ПОЛІТИКА

У рамках робочого візиту на Закарпаття Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук та радник посольства із комерційних питань Мартін Клінт зустрілися з керівниками міської ради Ужгорода.

Зокрема, міський голова Погорелов відзначив, що місто багатонаціональне, поліконфесійне, але ужгородці відомі своєю толерантністю та повагою до всіх народів, вірувань та традицій. Це допомогло Ужгороду стати містом-побратимом майже двох десятків великих і маленьких міст з різних країн світу і було б добре, якби серед них з’явився і населений пункт у Канаді, де проживає і багато українців.
Пан Роман Ващук розповів, що працює в Україні з кінця минулого року і вже зрозумів, що наша країна – це не лише Київ. Що ж до Ужгорода, то пожартував, що місто настільки зручне, що все можна зробити пішки.
Гості з Канади цікавилися промисловим і туристичним потенціалом Ужгорода, малим і середнім бізнесом, процесами децентралізації, відзначили дуже позитивне враження від зустрічі зі студентами УжНУ. Спілкування переконало їх, що молодь «сповнена запитами», дуже високоосвічена і активна і це потужний кадровий потенціал.
Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук наголосив, що кваліфіковані працівники – один із головних аргументів, який приваблює інвесторів. Заступник міського голови Ужгорода Ольга Травіна додала, що до цього Ужгород має чималу промислову зону, де колись працювали потужні підприємства, а зараз це великі земельні площі, інфраструктура і комунікації, складські і виробничі приміщення, логістичні розв’язки, які до послуг інвесторів. Приклади співпраці на умовах кооперації, зокрема для автомобільної промисловості, у місті вже є – заводи «Гроклін-Карпати», «Джейбіл», «Ядзакі». Серед цікавих для Ужгорода напрямків, у яких могли б допомогти канадські інвестори, Віктор Погорелов назвав переробку відходів, альтернативні види енергії, виробництво дерев’яних модульних будиночків тощо.
Радник із комерційних питань посольства Мартін Клінт зазначив, що загалом Канада налаштована на співпрацю з Україною за напрямками експорту до нас морепродуктів, м’яса, зерна, обладнання, в авіації, щодо альтернативних видів енергії, видобутку нафти, оборонному секторі, надання освітніх послуг для молоді, спільних наукових проектах.
На закінчення пан Роман Ващук подарував від Канади диск записів 50-60х років минулого століття танго та фокстроту, автор яких – уродженець Відня, але довгий час проживав у Стрию, а виконують їх провідні джазові музиканти країни. Від міської влади гості отримали книги «Ужгород». Домовилися, що цей візит наразі ознайомчий, але діалог про співпрацю згодом перейде у більш практичну площину.

http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат