Досить гратися   в бандитів

04.04.2014 16:20 ПОЛІТИКА

Тисячі підлітків в Україні захоплювалися геройством хлопців, які назвали себе «Правим сектором» і кидалися коктейлями Молотова в «беркутівців» та ВВшників. Минув час і зараз виникає дедалі більше запитань. Хлопці гарно виглядали на картинках, але кудись подівалися, коли був розстріл майданівців. А зараз вони знову на слуху, але «геройства» їхні все більше якісь бандитські.


Днями у центрі Києва біля ресторану «Мафія» на Хрещатику сталася стрілянина. Пізніше з’ясувалося, що конфлікт виник нібито між активістом «Правого сектору» та активістом Самооборони Майдану. Вогонь відкрив активіст «Правого сектору». Його потім затримали. Три людини дістали поранення. Один із поранених — перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, другий — боєць Самооборони. Питання не в тому, що «Правий сектор» уже пресує самооборонівців (саме вони гинули на Майдані), а в тому, чому «правосеки» й досі озброєні?

Свою думку з цього приводу висловив на своїй сторінці у Facebook Сергій Ратушняк: «Ще одне підтвердження того, що Ярош і «Правий сектор» — п’ята колона Путіна—Медведчука. Черговий, 101-й епізод, подарований Ярошем господареві-Путіну, який вчергове дістав підстави в’їхати на танках у Київ для захисту «братнього українського народу» від екстремістів-націоналістів. Тобто, від Яроша і «Правого сектору». Ось вам і вся користь від цього проекту».

Молоді романтики повинні знати, що справжні патріоти з Майдану зараз у Національній гвардії готуються давати відсіч агресорові. У той час представники «Правого сектору» спокійно катаються на експропрійованих автомобілях із гаража Януковича.

До речі, колишній закарпатський губернатор Геннадій Москаль написав голові РНБО лист, у якому вказує на те, що начальник Рівненської ДАІ Семенюк під тиском Саші Білого (Музичка) одноразово заплатив на розвиток «Правого сектору» 10 тисяч доларів, а потім пообіцяв щотижня передавати 2 тисячі.

Перерахував Москаль і ще кілька епізодів із діяльності Музичка, які підтверджують, що його бойовики займалися елементарним здирництвом. Зокрема, йдеться в   доповідній Москаля, Музичко з групою однодумців завітав до податкової міліції і там забрав автомобіль «Нісан Тірано», начебто на потреби революції. Він також із товаришами побував на території ТзОВ «Тако», де для «потреб революції» забрав два автомобілі «Мітсубісі L-200».

Згодом Музичко з групою людей побували у екс-голови Рівненської РДА Карпенчука, де вимагали 700 тисяч доларів. Згідно з запитом Москаля, керівник ГУМВС у області Лазарев віддав «Правому сектору» базу «Беркута», а сам Музичко був на всіх оперативних нарадах. Окрім того, з бази даних зникли дані про судимість Музичка.

Тепер і не дивно, що закарпатські побратими Музичка також вільно займаються експропріацією приватної власності. Але, схоже, довго це не триватиме, бо весь позитивний імідж періоду революції у «правосекторівців» гасне.

ТЕГИ : Правий сектор

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат