Газові війни: нова ціна на газ і нова плата за його транзит

admin 01.04.2014 10:19 ПОЛІТИКА

Ціна за російський газ для України відсьогодні зросла до 385 доларів. Водночас ставка транзиту російського газу через територію України в другому кварталі 2014 року зросла на 10%.

Україні доведеться платити за російський газ без знижки З 1 квітня 2014 року припиняє діяти знижка на купівлю газу для України і його ціна зросте з 268,5 до 385,5 доларів за тисячу кубометрів, повідомив глава правління "Газпрому" Олексій Міллер. "Відповідно до чинного контракту на поставку газу, його ціна для України складе в другому кварталі 385,5 доларів. "Груднева"знижка на газ більше застосовуватися не може", - заявив глава російської компанії. Читайте також: Тарифи на газ підвищуватимуть поетапно до 2018 року За словами Міллера, відсутність знижки зумовлена тим, що Україна вчасно не погасила борги за використаний у 2013 році газ. Нагадаємо, раніше українським підприємствам різко нагнали ціни на газ.
tsn.ua
+++++++++++++++++++++

Україна підвищила ціну за транзит російського газу

Ставка транзиту російського газу через територію України в другому кварталі 2014 року зросла на 10%. Про це повідомив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер. "З другого кварталу збільшується ставка транзиту російського газу територією України. Її зростання складе 10%, як і передбачено формулою розрахунку в контракті на транзит від 2009 року з урахуванням ціни на газ", - сказав Міллер. Читайте також: В уряді розповіли, коли Україна повністю погасить борги за російський газ Він запевнив, що "Газпром" сплачуватиме підвищений тариф за транзит і повністю виконуватиме свої контрактні зобов'язання. Зазначимо, що ціна за російський газ для України відсьогодні виросла до 385 доларів.

tsn.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат