Балоги програють війну за кадри в Закарпатті

29.03.2014 11:16 ПОЛІТИКА

Ілюзії зникли — клану Балог не вдалося сформувати свої   кадри в Закарпатті.

Причому вони задіяли всі доступні й не доступні методи.

Клан від самого початку почав штурм новопризначеного губернатора. Намагання перебрати повноваження ОДА на користь облради, якою завідує Іван Балога, виявилися невдалими. Потім Балоги вчинили бунт у люстраційному комітеті та «Правому секторі». Керівника «ПС» Сачка просто усунули і тепер там завідує балогівець Пилипів. Балоги намагалися через радикалів вирішувати свої кадрові питання, однак уже мало хто на це ведеться. Якщо ще заступника прокурора області Кайла вдалося трохи залякати, то з начальником обласної міліції Шараничем у клану Балог нічого не вийшло. Балогівці напередодні представлення Шаранича начальником міліції Закарпаття нагнали під будівлю УМВС купу невідомих людей, яких назвали автомайданівцями. При цьому ніхто зі справжніх автомайданівців там не впізнав жодного знайомого.

Балоги закидають Шараничу прихильність до опонентів на давніх виборах мера Мукачева, однак фактажу в них недостатньо. Окрім того, громада знає і справжню причину злості з боку клану. Сайт «7 днів» нагадав історію ще з 2009 року. Україну сколихнув скандал із контрабандним американським літаком, яким усупереч українському законодавству користувався тодішній глава секретаріату Ющенка Віктор Балога. Нестандартну контрабанду високого чиновника тоді насмілився виявити саме тодішній УБОЗівець Сергій Шаранич.

Ось що пише Інтернет-видання «7 Днів»: «На початку квітня 2009 року ужгородська митниця затримала «американський» літак LJ-60 (реєстраційний номер N29-LJ) Балоги, рейс якого, за словами тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, виявився контрабандним. «Два дні лихоманило все Закарпаття, тому що пан Балога прилетів на відпочинок на приватному літаку американського банку, а він, як виявилося, контрабандний. За нього не сплачені податки, він не розмитнений і не має права внутрішніх рейсів Київ—Ужгород», — сказав тоді міністр.

«Мене запитує журналіст чи є у вас запитання до Балоги, крім його незаконних використань літаків? Кажу: в мене немає, а у слідчого на Закарпатті є. Він відповідатиме на запитання щодо вбивства в Закарпатті», — додав Ю. Луценко. Тим слідчим на Закарпатті якраз виявився Сергій Шаранич. Відтак нині небажання бачити цього міліціонера на посаді керівника закарпатських правоохоронців у Віктора Балоги та його брата Івана цілком логічне. За неофіційною інформацією, Віктор Балога має намір зробити все можливе й неможливе, аби усунути Шаранича з цієї посади.

Дії клану Балог із прибирання неугодних чиновників доволі блюзнірські. Вони залучають люстраторів, які виступають нібито від громади. Самі ж люстратори і дійсно оголошують, що будуть боротися за чистоту чиновників, і називають прізвища людей. Але серед цих прізвищ так і немає Балог. Чому? Адже це той клан, який повинен бути люстрований на Закарпатті в першу чергу. Захоплюючи приватні оселі та майно неугодних Балозі чиновників, люстратори повинні запитати самого Балогу: а чи вся твоя нерухомість та земельні ділянки придбані законно? Повірте, в них відповіді не буде. Тому й не дивно, що Віктор та Павло Балоги не захотіли розголосу даних про свою нерухомість і таку свою позицію нардепи виразили напередодні у Верховній Раді, коли не голосували за законопроект про відкриття Держ-реєстру майнових прав на нерухомість.

Документ передбачав від-криття інформації про власників нерухомості та історію операцій із нерухомим майном: операції купівлі-продажу, успадкування, іпотеки, заборони на відчуження, обтяження.

За прийняття законопроекту проголосували 175 депутатів. За відправлення проекту на доопрацювання проголосували тільки 205 нардепів — рішення не прийнято. Із закарпатців за законопроект віддали голоси Валерій Пацкан, Іштван Гайдош, Іван Бушко, Михайло Ланьо, а от Сергій Мошак, Віктор Балога та Павло Балога голосування проігнорували. Є що ховати від людей…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат