Закарпатське село потерпає від свавілля   “балогівського” сільського голови

admin 20.03.2014 16:38 ПОЛІТИКА

Редакція “Дзеркала Закарпаття” отримала на свою електронну скриньку матеріал про безчинства, які панують у селі Веряця, що на Виноградівщині.

З листа, який умовно можна віднести до категорії “крик душі” випливають надзвичайно цікаві факти з діяльності нинішнього сільського голови Петра Старости, який є членом партії Віктора Балоги “Єдиний Центр”. Автор акцентує увагу на численних протизаконних діяннях сільського війта Старости та залякування ним односельців.

Зважаючи на резонанс, який був викликаний корупційним скандалом за участі єдиноцентриста П.Старости, вважаємо за необхідне ознайомити читачів з матеріалом, який публікуємо без будь-яких редакційних втручань.

* * *

Від коли до влади у Веряці прийшов Петро Староста розпочалася справжня вакханалія у прямому розумінні цього слова. Перше, що зробив новоспечений сільський голова – обклав себе “правильними” людьми, заручившись підтримкою головного ЄЦівця Виноградівщини Олега Любімова. Останній є частим гостем у Веряці.

А тепер, так би мовити, мовою фактів. Відчувши смак влади і грошей, Староста почав будувати різноманітні піраміди, які почали приносити йому немалі гроші. Скажімо, аби поховати представника ромської народності на сільському кладовищі, сім’я повинна заплатити 100 доларів, пізніше тариф піднявся до 150 у.о. Далі – більше! Орендар Будинку культури за кожну дискотеку повинен був викласти 500 гривень. Одіозного голову села мало цікавив той факт, що виручити таку суму за вечір дозвілля у клубі не завжди реально. Та правила, встановлені Петром Старостою не обговорювались – або платиш заявлену суму, або геть!

Аби надати своїй іпостасі певної статусності, “веряцький Янукович” обзавівся власним адвокатом, таким собі товаришем Нечаєвим (подейкують, креатура Любімова). Зарплата молодика була прописана у Договорі № ВЕРЦ-1 “Про надання правової допомоги” від 08.05.2013 р. Свої юридичні послуги ПП Валерій Нечаєв оцінив у… 15000 гривень (400 грн. за одну людино-годину). Що цікаво, де-юре за умовами договору, Нечаєв мав надавати послуги Веряцькій сільській раді, а де-факто за гроші ж сільського бюджету став особистим адвокатом товариша Старости. Цікаво, егеж?
Не можу не згадати як було сфальсифіковане рішення сесії сільської ради. Без відома депутатів Староста одноосібно розпорядився його переписати, щоб зафіксувати виділення близько 90 000 гривень на потреби одного з сільських храмів, настоятелем якого є о. Михайло Тегза, вірний друг бирова Веряці. До слова, Петро Іванович Староста без належної освіти прилаштував на роботу в сільську раду матушку, що свідчить про хороші ділові стосунки між ним та родиною панотця.

Особливої уваги заслуговують дії сільського війта в частині проведення непрозорих тендерів, зокрема, щодо реконструкції незавершеної будівлі під ДНЗ на 75 місць, облаштування школи меблевим інвентарем, нарахування собі високих премій, встановлення рангів, усунення від обов’язків головного бухгалтера Любов Іваніги тощо. Для компетентних органів не початий край роботи!

Варто згадати й про намагання Старости “відкопати” щось на свого попередника, для цього він замовив аудиторську перевірку, щедро оплативши з сільського бюджету кругленьку суму відповідній фірмі. Правда, його “жест доброї волі” не увінчався успіхом, бо ніяких порушень за попередником та його командою знайдено не було. Словом, пан Петро спіймав облизня. Натомість перевірки його діяльності дивним чином замовчуються, кажуть, ці питання під контролем самого очільника Виноградівської райради Олега Любімова, який є правою рукою Балоги в районі. Тим часом, жителі Веряці, які намагалися напоумити Старосту залякані до неможливості. Всім їм сільський голова погрожує Балогами (кричить, щоб не рипалися, бо їм покажуть місце). У цьому йому допомагає і завуч школи Леся Кричфалушій, з якою у товариша Старости особливі відносини. За свою відданість та служіння клану (на всю ЗОШ горланить, що Балоги все схватили), пані Леся, на відміну від своїх колег, має статус вищий – Заслужений вчитель України як не як.

І на завершення хотілося б наголосити, що згідно Ухвали Ужгородського міськрайонного суду від 24.01.2014 року Петра Старосту відсторонено від посади голови сільської ради строком на 2 місяці – до 21 березня 2014 року. Таке рішення Феміда прийняла у зв’язку з тим, що Старосту Петра Івановича впіймали на хабарі в 4000 гривень за сприяння з використанням свого службового становища Ховпей І.І. у наданні в строкове платне користування вбудованих приміщень сільського будинку культури. Тоді, пригадується, на місце події виїхали головний ЄЦівець району Любімов та персональний адвокат сільського голови Нечаєв. Любімов, до слова, тоді говорив про незрозуміле політичне замовлення, спрямоване проти однопартійця. Тоді ж у коридорі сільради права рука Балоги завдав кілька ударів по облиичю слідчому УБЕЗ у Виноградівському районі Івану Клопотарю.

IMG_0923

IMG_0924

IMG_0925

Прикро констатувати, але “балогівці” місцевого розливу продовжують творити безчинство, залякуючи тих людей, які намагаються вивести на чисту воду одіозного сільського голову Веряці та його поплічників. Гасло незмінне – “Балоги все схватили!”, “Не втручайтеся, бо мало не покажеться!”.

Коли вже правоохоронні органи всерйоз візьмуться за цих покидьків та дадуть їх діям об’єктивну правову оцінку?

Мирослав Чейпеш


Дзеркало Закарпаття

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат