Рада остаточно вбила   демократію в країні

18.01.2014 09:55 ПОЛІТИКА

У четвер українці остаточно були перетворені на слухняну біомасу влади. Напередодні до центру Києва стягували силовиків. Активісти Майдану оголосили мобілізацію, бо думали, що їх будуть розганяти. Однак силовиків стягували для охорони Верховної Ради. З цією ж метою зі Сходу країни привезли тисячі людей, які мали підтримати все, що прийматиме парламент.

Передбачалося, що крім бюджету на 2014 рік парламентарі приймуть і ряд законів, які фактично вбивають демократію в країні. Звичайно, що майданівці не могли блокувати роботу парламенту, але для цього там були депутати від опозиції. Однак опозиціонерів на все не вистачило. Вони спробували заблокувати кабінет спікера Рибака, але сесію вів комуніст і колишній головний митник країни Калетник. І тоді провладна більшість просто показала дива голосування. Голосували руками. А підрахунок голосів тривав …3 секунди. Фактично називалася заздалегідь приготована цифра і закон приймався.

«Більшовики» понаприймали все, що хотіли. Ось за що і як каратимуть:

1. За рух у колонах понад 5 авто — вилучення прав і автомобіля на 2 роки.

2. За діяльність інформагентства (будь-який інформаційний сайт повинен зареєструватися агентством) без держреєстрації — конфіскація техніки і продукції + великий штраф.

3. Порушення порядку мирних зібрань — до 10 діб.

4. Участь у мирних зібраннях у касці, форменому одязі, з вогнем — до 10 діб.

5. Встановлення наметів, сцени чи навіть звуку (!) без дозволу міліції (!) — до 15 діб.

6. Неповага до суду — 15 діб.

7. Невиконання вимог про обмеження доступу до Інтернету — штраф 6 800 грн.

8. Невиконання «законних вимог» СБУшників — штраф понад 2 тис. грн.

9. Протокол про адміністративне правопорушення можна вже не вручати особі, яку вважають порушником (достатньо так званих «свідків»).

10. Для підтвердження вручення повістки особі тепер не потрібен лише її підпис, а «будь-які інші дані» (!).

11. Блокування доступу до житла (цілком нова кримінальна норма) — 6 років ув’язнення.

12. Наклеп (повернуто до Кримінального кодексу) — 2 роки.

13. Поширення екстремістських матеріалів   — 3 роки.

14. Групове порушення громадського порядку — 2 роки.

15. Масові заворушення — 10 і навіть 15 РОКІВ (!) (будь-якого учасника Майдану можна садити за цією статтею, не кажучи вже про інші статті).

16. Збирання інформації про «беркутівців», суддів та інших подібних персонажів — 3 роки.

17. Погроза міліціонерові чи подібним персонажам — 7 років.

18. Громадські організації, які отримують кошти з-за кордону, тепер вважатимуться «іноземними агентами» і мають платити податок на «прибуток» та офіційно називатися «іноземними агентами».

19. Людину можуть засудити (у т. ч. до багатьох років тюрми) ЗАОЧНО, тобто без її присутності на суді (в такий спосіб засудять знову Тимошенко, яка відмовляється їздити в суд).

20. До відповідальності за порушення правил дорожнього руху тепер можна замість водія притягнути власника авто, якщо порушення зафіксоване автоматичним засобом.

21. Народного депутата можуть позбавити недоторканності й дати згоду на його арешт без розгляду профільним комітетом — одразу на пленарному засіданні ВР.

22. «Беркут» та посадовці, які вчинили злочини проти активістів Майдану, звільняються від покарання.

Варто також додати сюди і закон, згідно з яким відтепер SIM-карти мобільних операторів не можна буде купити вільно без паспорта. Здається, такого утиску прав і свобод немає навіть у Білорусії. Хіба що в Північній Кореї. І це в центрі Європи. Чи розуміють тепер українці, за кого вони голосували, коли брали 200 гривень?

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат