Ален Панов: Ужгородська мерія гальмує спорудження площі напроти Кафедрального собору

Ален Панов 23.05.2014 16:49 ПОДІЇ

22 травня 2013 року відомий громадський діяч Ален Панов презентував громадсь-кості черговий міський проект — створення площі навпроти Кафедрального собору на вулиці Капітульній. Партнером виступила Мукачівська греко-католицька єпархія.

Задля реалізації задуму протягом минулого року було здійснено ряд важливих кроків. За власні кошти мецената викуплена земельна ділянка, яка перебувала у приватній власності, для потреб майбутньої площі. Також збудовано капітальний паркан на вулиці Капітульній, який визначив південно-західну межу майбутньої площі та обмежив присадибну ділянку, зовнішній вигляд якої дисонує з ансамблем Кафедрального собору. Спільно з Мукачівською греко-католицькою єпархією оголошено та проведено конкурс ескізів на облаштування площі. Окрім цього, єпархія набула та оформила право користування решти ділянок.

Натомість міська влада не квапиться зі сприянням у реалізації такої важливої для Ужгорода приватної ініціативи. Так, ще 23 серпня 2013 року матеріали Конкурсу були надіслані на адресу виконкому з проханням надати вихідні умови та обмеження для проектування площі та врахувати ескізні проекти переможців. Однак отримано формальну відписку, яка фактично блокує подальші роботи. Більше того, на одному з травневих засідань виконкому вирішено провести новий конкурс з облаштування. Зауважимо, скоро мине рік від часу попереднього звернення, а адекватної підтримки як не було, так і не має. Цікаво, чому така реакція міської влади, яка би мала всіма силами підтримувати такі ініціативи, які сьогодні є великою рідкістю? Невже в доброчинній справі посадовці теж шукають власну вигоду?

Прокоментувати подію попросили ініціатора проекту Алена Панова: «Я утримаюся від коментарів стосовно того, хто і чому гальмував і продовжує гальмувати спорудження площі навпроти Кафедрального собору. Ужгородці люди розсудливі — вони здогадаються самі й зроблять відповідні висновки. Єдине, що можу сказати у відповідь «гальмівникам» — безглуздо вважати, що один, хай і дуже важливий для Ужгорода проект може зробити мене мером. Заважати його реалізації — аморально, безвідповідально і не дуже розумно. Разом із тим запевняю, що площа буде обов’язково споруджена. Принаймні це стосується тієї її частини, яка є приватною власністю моєї родини».

Ален Панов

Коментарі :


23.05.2014 22:55 Варош

Мукачівські холуї в мерії заважають Панову і всім нормальним ужгородцям


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат