Янукович призначив львівським губернатором екс-прокурора (ДОПОВНЕНО)

admin 04.03.2013 11:25 ПОЛІТИКА

Президент Віктор Янукович призначив головою Львівської ОДА Віктора Шемчука. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті глави держави.

Іншим указом Янукович звільнив із цієї посади Михайла Костюка.

Нагадаємо, 42-річний Віктор Шемчук з 1993 до 1998 року працював на різних посадах у прокуратурі Тернополя; у 1999 році був призначений слідчим прокуратури Сімферопольського району АРК; з 2005 року став заступником Генерального прокурора – прокурором Криму.

У листопаді 2007 року був обраний до ВР від блоку «Наша Україна-Народна самооборона».

З червня 2010 року став членом депутатської групи Давида Жванії «Право вибору».

Тиждень.ua

++++++++++++++++++++++++++++++

«Відставка губернатора Львівщини -- другий публічний меседж Януковича Європі» -- експерти
04.03.2013 11:06
Блискавичне звільнення   керівника Львівської обласної адміністрації - прямий наслідок оприлюднення   «плівок «Експресу», стенограми яких були опубліковані   на сторінках газети минулого четверга.


«На тлі зроблених у Брюсселі заяв Банкова не могла не відреагувати на ганебні факти, що виплили назовні,-- пояснив експерт Агентства   європейської   політики. -- Адже вперше журналісти   документально довели, що людина Президента безпосередньо причетна до організації прямого тиску на ЗМІ, спроби знищити найбільш тиражну газету країни. Назовні виплили неймовірні факти – шантаж суддів чиновниками, втручання спецслужб у функціонування ЗМІ, прямий підкуп журналістів, неприховані погрози і т.д. Адміністрації Януковича довелося реагувати так швидко, щоб не перейняти на себе увесь тягар відповідальності за провал свого високопоставленого чиновника. Адже питання «Експресу»   з січня перебуває у фокусі   уваги європейських політиків. Напередодні саміту в Брюсселі   європейські дипломати   в одному з європейських посольств у Києві організували зустріч з   головним редактором «Експресу», щоб безпосередньо зрозуміти, що відбувається навколо газети. Таким чином, на момент саміту «Україна- ЄС» питання «Експресу» увійшло у так званий «брюссельський список», який було обговорено з українською делегацією. Публікація стенограм записів, які беззастережно підтверджують, що підлеглі Президента вдаються до незаконних дій, щоб змусити газету бути більш лояльною, припинити критику влади стала каталізатором подій,   зручним приводом для Януковича продемонструвати своє бажання зберегти свободу слова в країні. Після припинення кримінального переслідування пана Данилишина, екс-міністра уряду Тимошенко, це вже другий публічний крок Президента України, яким він намагається переконати Захід,   що має намір рухатися   у напрямку   демократизації суспільного життя в країні. Він наче дає сигнал: будь-які поступки у сфері демократії, окрім звільненя Тимошенко"

Журналісти «Експресу» відставку одіозного чиновника сприняли   зі стриманим оптимізмом. «Це сигнал, але важливо, якою буде тенденція. Вже наступного тижня, 13 березня,   ми отримаємо кінцеве підтвердження, чи звільнення львівського губернатора слід сприймати лише як гру у демократію, чи   це результат усвідомленої дії», -- каже головний редактор газети Ігор Починок.

Експрес онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат