Януковича прийняли в Європі

01.03.2013 15:31 ПОЛІТИКА

Європа тривалий час бу­ла закрита для нашого президента. Там не могли зрозуміти, як за такий короткий час Україна за нової влади втратили весь набутий демократизм і впала до традиційного совкового тоталітаризму. І ось цього тижня президента Януковича зустріли у Брюсселі, щоб обговорити питання можливої європейської інтеграції України.


Саме на цій зустрічі наша влада повинна була отримати від європейців завдання, успішне виконання яких гарантувало підписання угоди про Асоціацію України з Євросоюзом. Звичайно, нашому президентові довелося відбиватися, хоч він і переконував, що ми рухаємося в бік Європи. Тим не менше, Янукович дав зрозуміти європейцям, що ми не можемо просто так ігнорувати Росію з її довбаним Митним союзом, тому що є енергетично і політично залежними від східного монстра.

Навіть на прес-конференції в Брюсселі Янукович сказав: «Ми шукали і будемо шукати можливість співпрацювати з Митним союзом. Така модель співпраці на сьогодні іще не існує і не відпрацьована. Але ми ведемо переговори і обов’язково будемо прагнути, щоб знайти таку модель». Водночас він наголосив, що питання   інтеграції України в ЄС стратегічне «і не підлягає ревізіям».

У свою чергу президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо наголосив: «Зрозуміло, що одна країна не може бути одночасно членом Митного союзу і мати поглиблену зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Це неможливо». При цьому він додав, що Україна — сусід Росії, тож їй дуже важливо мати добрі торговельні відносини з Росією.

«Україна має знайти ту модель відносин, яку вона хоче мати з російськими партнерами. І лише Україна може вирішити, як вона вестиме свої відносини: в регіоні або бути частиною світу», — зазначив Баррозо.

Щодо європейців, то вони ставили економічні й політичні завдання нашій владі. Зокрема, сторони наголосили, що «верховенство права і незалежна система правосуддя є ключовим принципом, на якому базується Угода про асоціацію». «Сторони сподіваються на якнайшвидший перегляд законів і нормативних актів, що стосуються функціонування прокуратури, ролі Вищої ради юстиції, судової системи і статусу суддів, а також якнайшвидшого реформування Кримінального кодексу і міліції», — мовиться у спільній заяві.

«Лідери вітають підписання меморандуму про взаєморозуміння та кредитної угоди про макрофінансову допомогу ЄС Україні в розмірі до 610 мільйонів євро, що доповнить майбутню угоду між Україною і Міжнародним валютним фондом», — сказано в заяві.

Сторони також відзначили імплементацію Меморандуму про взаєморозуміння в енергетичній співпраці і ще раз підтвердили, що Україна як транзитна держава є надійним партнером ЄС. «Сторони підкреслили важливість української газотранспортної системи для поставок газу країнам-учасницям ЄС. Євросоюз буде і далі підтримувати модернізацію української ГТС як ключової частини європейської мережі і буде підтримувати Україну в інтенсифікації переговорів із міжнародними фінансовими інституціями», — зазначено в документі.

Ну і без прогресу в справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка ЄС не підпише Угоду про асоціацію з Україною.

До речі, Росії дуже не сподобався рух України в Європу. Під час самого саміту в Брюсселі від проросійськи налаштованого Медведчука була група людей із прапорами медведчуківської організації «Український вибір», які нібито виступали від українського народу проти руху України в Євросоюз і за вступ до кабального путінського Митного союзу. Один російський шовіністичний телеканал у своїх новинах так і подав цю подію, мовляв, Президент України виступає за зближення з Євросоюзом, тоді як український народ хоче до Митного союзу з Росією та Білорусією.

Таке ревне ставлення російської влади до нашого поступу на Захід трохи дивує. Дійшло до того, що російський президент Путін навіть нагородив орденами деяких українських політиків за пропаганду всього російського в Україні. І це при тому, що цих політиків у Україні народ не сприймає саме за те, що вони готові заради Росії здати з манатками Україну.


Громадський діяч Сергій Ратушняк із цього приводу сказав: «Путіну потрібно дати Героя України! До Путіна був симпатиком братів наших молодших — росіян. Після Путіна не тільки розлюбив, а здебільшого зненавидів усе російське: кіно, новини, «водку»... До Путіна з симпатією до Росії ставилися понад 70 % українського народу, після Путіна — менше 19 %. Жодні «нацики», пропаганда, вожді й партії-«шайки» окремо і всі разом узяті не зробили стільки для зростання українського патріотизму, ніж один маленький і злий Путін. Негайно нагородити! Він же нашу нечисть політичну нагороджує».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат